притисни ентер »

Научници од 30 држави ги открија причините за речиси сите видови на рак

Научници од 30 држави ги открија причините за речиси сите видови на рак

Научници успејаа ја „дешифрираат“ генетската информација за 38 видови на канцерогени клетки, објави “Би-Би-Си”. Големото истражување, во кое учествуваа 1.300 генетичари од над 30 земји во светот, е наречено „Комплетна геномска анализа на сите видови рак“. Според научниците, благодарение на резултатите, лекарите веќе можат да го дијагностицираат ракот