притисни ентер »

Свештеник почина од Ковид 19

Свештеник почина од Ковид 19

Отец Ламбе е една од 51-та жртва на ковид 19 евидентирани денеска. Отец Харалампие е легенда во Ѓорче Петров. За неговата човечка големина Оливер Шамбевски ќе напише: Верата ја сведочеше со животот свој. Ненаметливо, никогаш директно и секогаш со целосен ентузијазам посветен да му служи на Бога и на луѓето од Ѓорче, неуморно и целосно. И тоа го правеше

Почина Отец Ламбе: „Се бореше, ама не издржа“

Почина Отец Ламбе: „Се бореше, ама не издржа“

Како последица од вирусот Ковид 19 почина Отец Ламбе. – Вистинска легенда на Ѓорче Петров. Многумина од нас не има крстено, венчано. Почина од ковид – 19 вирусот. Се бореше ама не издржа.  Отец Ламбе секогаш ќе остане во историјата на Ѓорче Петров. Почивај во мир Оче, нека Бог ти ги отвори рајските порти, се вели во фејсбук објава на страницата на

Од последици на коронавирусот почина Отец Ламбе-вистинската легенда на Ѓорче Петров

Од последици на коронавирусот почина Отец Ламбе-вистинската легенда на Ѓорче Петров

– Вистинска легенда на Ѓорче Петров. Многумина од нас не има крстено, венчано. Почина од ковид – 19 вирусот. Се бореше ама не издржа. Отец Ламбе секогаш ќе остане во историјата на Ѓорче Петров. Почивај во мир Оче, нека Бог ти ги отвори рајските порти, се вели во фејсбук објава на страницата на Ѓорче Петров. ТАЖНА ВЕСТ ❗❗❗❗❗ Почина Отец Ламбе – вистинска