притисни ентер »

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив“, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама - Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Рама - Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западниот Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ (слободен проток на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив“, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

– Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив“, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Еди Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Еди Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив“, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама: Мини Шенген не е „план Б” за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е „план Б” за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив”, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив“, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ (слободен проток на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив”, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама: Мини-шенген е најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ

Рама: Мини-шенген е најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Во уводникот на „Еуроактив“, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ.  Во уводникот на „Еуроактив“, насловен „Мини-шенген не е план Б за Западен

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Тирана,14 феврари 2020 (МИА) – Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата

Рама: Мини Шенген не е план Б за Западен Балкан

Рама: Мини Шенген не е план Б за Западен Балкан

Идејата за инклузивен регионален Шенген и соработка помеѓу државите од Западен Балкан, заснована врз четирите слободи на ЕУ, не е замена, туку најдобар начин да се подготвиме за пристапување во ЕУ, рече албанскиот премиер Еди Рама. Во  текст за британскиот „Еуроактив“ со седиште во Брисел, тој истакна дека на ЕУ и треба не само стабилност во Западен

Рама: Балканскиот „мини Шенген“ не е план Б за Западниот Балкан

Рама: Балканскиот „мини Шенген“ не е план Б за Западниот Балкан

Премиерот на Албанија, Еди Рама, во едиториал за „Euractiv”, пишува дека идејата за регионален Шенген помеѓу шесте земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ, не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ. Според него на Европската Унија не и е потребно само стабилност во Западниот Балкан туку и помирување. –

Рама: На ЕУ не и треба не само стабилност на Западен Балкан, туку и помирување

Рама: На ЕУ не и треба не само стабилност на Западен Балкан, туку и помирување

Идејата за инклузивен регионален Шенген и соработка помеѓу државите од Западен Балкан, заснована врз четирите слободи на ЕУ, не е замена, туку најдобар начин да се подготвиме за пристапување во ЕУ, рече албанскиот премиер Еди Рама. Во еден авторски текст за британскиот „Еуроактив“ со седиште во Брисел, тој истакна дека на ЕУ не и треба не само стабилност