Сладолед торта со ресана и путер од кикирики

Се мати шлагот со млекото. Се додава кафеав шеќер Натура и путерот од кикиритки и убаво се мати... Се топат бисквитите во млеко и се ставаат во калап и се става шлагот, па пак ресана малку топена во средина, па шлаг и на крај бисквити и одозгора со останатиот шлаг. Се замрзнува.