притисни ентер »

Повеќе од 10.000 Албанци се сместени во хотели и шатори

Повеќе од 10.000 Албанци се сместени во хотели и шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 луѓе се сместени во хотели, а 6.500 во шатори. Албанскиот министер за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече дека во Тирана се оштетени 525 куќи и 3.100 станови. „Што се однесува за сместувањето на луѓето погодени од земјотресот, 4.000 лица се сместени во хотели, 2.054 во сали, додека 26

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече

Албанија: 4.000 лица сместени во хотели, а 6.500 во шатори

Албанија: 4.000 лица сместени во хотели, а 6.500 во шатори

На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече

По земјотресот во Албанија: 4.000 лица сместени во хотели, а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија: 4.000 лица сместени во хотели, а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија: 4.000 лица сместени во хотели, а 6.500 во шатори На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече дека во Тирана се оштетени 525 куќи и 3.100 станови. На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица се сместени во хотели, а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица се сместени во хотели, а 6.500 во шатори

На вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, соопшти дека во Тирана

Во Албанија над 6000 луѓе се сместени под чадори после земјотресот

Во Албанија над 6000 луѓе се сместени под чадори после земјотресот

Што се однесува за сместувањето на луѓето погодени од земјотресот, тој рече дека 4000 лица се сместени во хотели, 2054 во сали додека 26 уште се во болници. – 6500 луѓе се под шатори додека 390 во социјалните центри. 12 сопственици во Драч, изразиле готовност сами да ги покриват штетите од земјотресот – истакна Чучи. Според податоците 39 школи се тешко

Во Албанија 6.500 луѓе се сместени под чадори после земјотресот

Во Албанија 6.500 луѓе се сместени под чадори после земјотресот

Што се однесува за сместувањето на луѓето погодени од земјотресот, тој рече дека 4000 лица се сместени во хотели, 2054 во сали додека 26 уште се во болници. Кординаторот за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, денеска ги соопшти бројките на оштетени домови и на луѓето што живееат во чадори. Според него во Тирана 525 куќи и 3100 станови се оштетени. Што

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

По земјотресот во Албанија, 4.000 лица сместени во хотели а 6.500 во шатори

На денешната седма вонредна седница на албанската Влада, со која во отуство на премирот Еди Рама, кој е во Лондон на Самитот на НАТО, раководеше вицепремиерот Ерион Браче, соопштени се последните податоци за бројот на оштетени објекти и лица сместени во шатори и хотели. Министерот за земјоделство и кординатор за менаџирање со кризи, Бледи Чучи, рече