притисни ентер »

Света Гора ги повика православните верници во целиот свет да кажат молитва во 17 часот

Света Гора ги повика православните верници во целиот свет да кажат молитва во 17 часот

Вечерва, во 19 часот, во Хиландар и многу манастири на Света Гора, ќе се служат бденија во чест на Богородица и светиот маченик Харалампиј за спас и избавување на целиот човечки род од пандемијата на коронавирусот. Од Света Гора се бара од верниците ширум светот да се молат во исто време. „Ве покануваме да ги прочитаме Акатистот и Молитвата на Свети