притисни ентер »

Како зелените банани да ги направите зрели? Дознајте го овој одличен трик!

Како зелените банани да ги направите зрели? Дознајте го овој одличен трик!

Зелените банани сите ги сметаат за бескорисни до моментот кога ќе добијат жолта боја, што не се случува веднаш. Сепак, постои еден трик што можете да го користите со микробранова печка. Прво, земете лажица и удирајте ја бананата од сите страни за да се олесни внесот на топлина. Потоа ставете ја банана во микробранова, (околу 30-60 секунди), и тоа е