притисни ентер »

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Растот на економијата се очекува да достигне 3,5 отсто согласно со проекциите, оценува  Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, кој смета дека и монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски услови и оти економските фундаменти и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи во економијата. -Според

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Растот на економијата се очекува да достигне 3,5 отсто согласно со проекциите, оценува  Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, кој смета дека и монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски услови и оти економските фундаменти и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи во економијата. -Според

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Растот на економијата се очекува да достигне 3,5 отсто согласно со проекциите, оценува Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, кој смета дека и монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски услови и оти економските фундаменти и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи во економијата. -Според објавените

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Фото: Б. Грданоски Растот на економијата се очекува да достигне 3,5 отсто согласно со проекциите, оценува Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, кој смета дека и монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски услови и оти економските фундаменти и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи во економијата

НБРМ: Економски раст од 3,1% за вториот квартал

НБРМ: Економски раст од 3,1% за вториот квартал

На 10 септември 2019 година, Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка ги разгледа клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и на домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на монетарната политика. Комитетот оцени дека монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

На 10 септември 2019 година, Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка ги разгледа клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и на домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на монетарната политика. Комитетот оцени дека монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

Растот на економијата се очекува да достигне 3,5 отсто согласно со проекциите, оценува Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, кој смета дека и монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски услови и оти економските фундаменти и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи во економијата. -Според објавените