притисни ентер »

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска од листата на безбедни земји,

Кацин: Мораме да ја отсраниме Хрватска од листата на безбедни земји ако бројот на заразени таму е во пораст

Кацин: Мораме да ја отсраниме Хрватска од листата на безбедни земји ако бројот на заразени таму е во пораст

Владата на Словенија ќе биде принудена да ја отстрани Хрватска од списокот на Ковид-19 безбедни држави, доколку бројот на заразени надминува 10 на 100 илјади жители, рече словенечкиот политичар Јелко Кацин. Портпаролот на словенечката влада изјави дека одлуката може да се донесе во вторник и дека тоа се очекува со оглед на движењето на кривата на коронавирус

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска од листата на безбедни земји,

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. Тој истакна дека нема намера да им сугерира на Словенците да не патуваат во Хрватска на одмор, но ги предупредува

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска од листата на безбедни земји,

Словенија може да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија може да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Кацин тврди дека Хрватска направила грешка бидејќи ги укинала сите ограничувања кои се однесуваат на ноќните клубови, рестораните и дискотеките, кои се посетени и од голем број словенечки туристи. Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада,

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Трст, 29 јули 2020 () – Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од Ковид-19

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од Ковид-19

Словенечката влада ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од „Ковид-19“, доколку бројот на заразени е 10 на 100 000 жители, изјави портпаролот на владата, Јелко Кацин. Според него, врз основа на кривата на коронавирусот во последните две недели, ова се очекуваше. Во тој случај, Хрватска ќе се најде на жолтиот список, што значи дека ќе

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од Ковид-19

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од Ковид-19

Словенечката влада ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од „Ковид-19“, доколку бројот на заразени е 10 на 100 000 жители, изјави портпаролот на владата, Јелко Кацин. Според него, врз основа на кривата на коронавирусот во последните две недели, ова се очекуваше. Во тој случај, Хрватска ќе се најде на жолтиот список, што значи дека ќе

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од Ковид-19

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од Ковид-19

Словенечката влада ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од „Ковид-19“, доколку бројот на заразени е 10 на 100 000 жители, изјави портпаролот на владата, Јелко Кацин. Според него, врз основа на кривата на коронавирусот во последните две недели, ова се очекуваше. Во тој случај, Хрватска ќе се најде на жолтиот список, што значи дека ќе

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на безбедни земји од Ковид-19

Словенија се заканува дека ќе ја отстрани Хрватска од списокот на безбедни земји од Ковид-19

Словенечката влада ќе ја отстрани Хрватска од списокот на земји безбедни од Ковид-19, доколку бројот на заразени е 10 на 100.000 жители, изјави портпаролот на владата, Јелко Кацин. Според него, врз основа на кривата на коронавирусот во последните две недели, ова се очекуваше. Во тој случај, Хрватска ќе се најде на жолтиот список, што значи дека ќе