притисни ентер »

Путин: „Драги колеги, така не може да се работи! Што ви е?“

Путин: „Драги колеги, така не може да се работи! Што ви е?“

Путин ги критикуваше чиновниците: „Само 37,5 илјади места подготвени во детските јасли“. Во 2024 година Русија треба да достигне стапка на плодност од 1,7 деца по женско лице, а клучниот елемент на новата демографска политика треба да биде обезбедено место во јасли. Ова на 15 јануари го изјави претседателот на Русија Владимир Путин во рамките на своето