притисни ентер »

Во градот Бердск кај Новосибирск одржани трки на кучешки запреги (ВИДЕО)

Во градот Бердск кај Новосибирск одржани трки на кучешки запреги (ВИДЕО)

Во неделата, во градот Бердск, во скијачката база „Метелица“ беше одржанo „Божиќното возење - 2020“ - трка на кучешки запреги. Оваа година таа собра десетици спортисти од регионите на Сибир, како и стотина истакнати претставници на алјаскини маламути, сибирски хаски, јакутски лајки. На стартот излегоа учесници од Новосибирск, Барнаул, Томск, Омск и