притисни ентер »

Србија ја отвори границата, но тоа нема никаква важност за македонските граѓани

Србија ја отвори границата, но тоа нема никаква важност за македонските граѓани

Embedded video for Србија ја отвори границата, но тоа нема никаква важност за македонските граѓани Границите остануваат затворени. Властите сметаат дека за подигнување на граничните рампи е потребен договор со соседните држави. Влез во земјава засега е дозволен само за македонски државјани кои по минување на границата се упатуваат во задолжителен државен

Филипче: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни, а преку граница кон средината на јули

Филипче: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни, а преку граница кон средината на јули

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни, рече Филипче во интервју

Филипче: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни, а преку граница кон средината на јули

Филипче: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни, а преку граница кон средината на јули

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни, рече Филипче во интервју

Героски: МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГИ ОТВОРИ ГРАНИЦИТЕ ДУРИ НА 15 ЈУЛИ?!?!

Героски: МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГИ ОТВОРИ ГРАНИЦИТЕ ДУРИ НА 15 ЈУЛИ?!?!

Министерот Венко Филипче изјавил дека Македонија ќе ги отвори границите дури на 15 јули. Од почит кон огромниот труд што го вложи Филипче во битката со епидемијата, во следните 24 часа ќе го потиснам шокот во себе и од министерот ќе почекам објаснување на оваа изјава. Можеби таа е погрешно или нецелосно пренесена, можеби станува збор за пропуштање

Филипче: Градинките почнуваат со работа  на почетокот на јуни, границите се очекува да се отворат кон средината на јуни

Филипче: Градинките почнуваат со работа на почетокот на јуни, границите се очекува да се отворат кон средината на јуни

Скопје, 22 мај 2020 () – Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на

Филипче: Градинките почнуваат со работа на почетокот на јуни, границите се очекува да се отворат кон средината на јуни

Филипче: Градинките почнуваат со работа на почетокот на јуни, границите се очекува да се отворат кон средината на јуни

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни, рече Филипче во интервју

Границите ќе се отвараат кон средината на јуни а градинките на почеток на месецот

Границите ќе се отвараат кон средината на јуни а градинките на почеток на месецот

Фото: twitter Границите на државата ќе се отвараат кон средината на јуни, најави министерот Венко Филипче. Тој не сакаше да даде конкретен датум кога ќе се подигнат рампите на границите бидејќи , како што вели, треба да се биде внимателен. „Малку е рано да се отворат нашите граници. Може веднаш да ни се компромитира стратегијата за заштита од вирусот

Филипче кажа кога ќе се отворат македонските граници

Филипче кажа кога ќе се отворат македонските граници

Границите треба да се отворат на еден синхронизиран начин со соседите, изјави министерот за здравство, Венко Филипче, во интервју на ТВ 24. Тој  рече дека кон средината на јуни целосно ќе се отворат македонските граници. „Во Србија и Босна и Херцеговина изминатите денови има пораст на заразените. Ние разговаравме со Грција, разменивме искуства, каков

Филипче соопшти кога Македонија ќе ги отвори границите и градинките

Филипче соопшти кога Македонија ќе ги отвори границите и градинките

Филипче соопшти кога Македонија ќе ги отвори границите и градинките Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат

Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни

Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни, рече Филипче во интервју

ФИЛИПЧЕ: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни, а отворањето на границите се очекува кон средината на јули

ФИЛИПЧЕ: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни, а отворањето на границите се очекува кон средината на јули

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни, рече Филипче во интервју

Филипче најавува отворање на градинките во почетокот на јуни

Филипче најавува отворање на градинките во почетокот на јуни

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. „Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни“, рече Филипче во интервју

Градинките се отвораат во јуни, границите во јули

Градинките се отвораат во јуни, границите во јули

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни, рече Филипче во интервју

Филипче: Границите ќе се отворат кон средината на јуни

Филипче: Границите ќе се отворат кон средината на јуни

Во вечерашното гостување во Телевизија 24 , министерот за здравство Венко Филипче информираше дека македонските граници најверојатно ќе се отворат кон средината на јуни. Тој смета дека било каде може да се оди доколку се внимава на превентивните мерки. Се додека се одржува дистанца и се носат маски. Сите земји веќе ги имплементирале овие мерки, потенцираше

Филипче: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни

Филипче: Градинките ќе започнат со работа на почетокот на јуни

ИЗВОР Скопје24 | мај 22, 2020 Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни. – Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот