притисни ентер »

Без нарушување на јавниот ред и мир проаѓа кризната состојба во Дебар и Центар Жупа

Без нарушување на јавниот ред и мир проаѓа кризната состојба во Дебар и Центар Жупа

На подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба, непречено се реализираат мото-патролите што ги спроведуваат полициските службеници низ градските средини и приградските населби. Притоа, не се регистрирани собирања на граѓани на јавни места, нема нарушувања на јавниот ред и мир и нема регистрирани сообраќајни незгоди,

Четворица гостиварчани го прекршиле полицискиот час

Четворица гостиварчани го прекршиле полицискиот час

Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поднесе Предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, за што јавен обвинител на судот му предложи за секој од обвинетите да изрече парична казна во висина од 100 дневни глоби. Од ОЈО наведоа дека

Во Дебар и Центар Жупа не се регистрирани собирања на граѓани и нема нарушување на јавниот ред и мир

Во Дебар и Центар Жупа не се регистрирани собирања на граѓани и нема нарушување на јавниот ред и мир

На подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба, непречено се реализираат мото-патролите што ги спроведуваат полициските службеници низ градските средини и приградските населби. Притоа, не се регистрирани собирања на граѓани на јавни места, нема нарушувања на јавниот ред и мир и нема регистрирани сообраќајни незгоди,

Во Гостивар предложени се казнени налози за четворица за непочитување на полицискиот час

Во Гостивар предложени се казнени налози за четворица за непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поднесе Предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, за што јавен обвинител на судот му предложи за секој од обвинетите да изрече парична казна во висина од 100 дневни глоби. Од ОЈО наведоа дека

Стабилна состојбата во Дебар и Центар Жупа

Стабилна состојбата во Дебар и Центар Жупа

На подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба, непречено се реализираат мото-патролите што ги спроведуваат полициските службеници низ градските средини и приградските населби. Притоа, не се регистрирани собирања на граѓани на јавни места, нема нарушувања на јавниот ред и мир и нема регистрирани сообраќајни незгоди

Во Дебар и Центар Жупа не се регистрирани собирања на граѓани и нема нарушување на јавниот ред и мир

Во Дебар и Центар Жупа не се регистрирани собирања на граѓани и нема нарушување на јавниот ред и мир

Во Дебар и Центар Жупа не се регистрирани собирања на граѓани и нема нарушување на јавниот ред и мир На подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба, непречено се реализираат мото-патролите што ги спроведуваат полициските службеници низ градските средини и приградските населби. Притоа, не се регистрирани собирања на

Стабилна состојбата во Дебар и Центар Жупа

Стабилна состојбата во Дебар и Центар Жупа

На подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба, непречено се реализираат мото-патролите што ги спроведуваат полициските службеници низ градските средини и приградските населби. Притоа, не се регистрирани собирања на граѓани на јавни места, нема нарушувања на јавниот ред и мир и нема регистрирани сообраќајни незгоди

Предлог казнен налог против скопјанец заради непочитување на здравствените прописи

Предлог казнен налог против скопјанец заради непочитување на здравствените прописи

Jавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе предлог за изрекување казна во висина од 2.000 евра против скопјанец за непочитување на задолжителна самоизолација. – Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот Ковид-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава

Парична казна за двајца жители на Дебар кои го прекршиле полицискиот час

Парична казна за двајца жители на Дебар кои го прекршиле полицискиот час

Основното јавно обвинителство Дебар денеска поднесе Предлог за издавање казнени налози против две лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинителството му предложи на судот на секој од обвинетите да им изрече парична казна во висина од 10 до 100

Стабилна состојбата во Дебар и Центар Жупа

Стабилна состојбата во Дебар и Центар Жупа

На подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба, непречено се реализираат мото-патролите што ги спроведуваат полициските службеници низ градските средини и приградските населби. Притоа, не се регистрирани собирања на граѓани на јавни места, нема нарушувања на јавниот ред и мир и нема регистрирани сообраќајни незгоди

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот COVID-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот COVID-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот COVID-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

За време на полициски час четири лица си шетале низ Гостивар

За време на полициски час четири лица си шетале низ Гостивар

За време на полициски час четири лица си шетале низ Гостивар Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поднесе Предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, за што јавен обвинител на судот му предложи

Казнени налози за три лица од Свети Николе за непочитување на полицискиот час

Казнени налози за три лица од Свети Николе за непочитување на полицискиот час

Три граѓани на Свети Николе, не ја почитувале забраната за движење од 21.00 часот, до 05.00 часот, односно до 12.00 часот. Во соопштението на Јавното обвинителство, се вели дека еден од обвинетите, при прогласена епидемија на опасната заразна болест Ковид-19, не постапил според Одлуката на Владата, за забрана на движење која стапи на сила на 23 март,

Казнени налози против четири лица од Радовиш за прекршувања на забраната за движење

Казнени налози против четири лица од Радовиш за прекршувања на забраната за движење

Основното јавно обвинителство Радовиш денеска поднесе предлог за изрекување парична казна во висина од по 100 дневни глоби против четири лица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. – Обвинетите​ во три одвоени кривично правни настани постапиле спротивно на Одлуката на Владата на Република Северна Македонија за забрана

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот ковид-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

Во Дебар и Центар Жупа не се регистрирани собирања на граѓани и нема нарушување на јавниот ред и мир

Во Дебар и Центар Жупа не се регистрирани собирања на граѓани и нема нарушување на јавниот ред и мир

На подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба, непречено се реализираат мото-патролите што ги спроведуваат полициските службеници низ градските средини и приградските населби. Притоа, не се регистрирани собирања на граѓани на јавни места, нема нарушувања на јавниот ред и мир и нема регистрирани сообраќајни незгоди,

Во Гостивар предложени се казнени налози за четворица за непочитување на полицискиот час

Во Гостивар предложени се казнени налози за четворица за непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поднесе Предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, за што јавен обвинител на судот му предложи за секој од обвинетите да изрече парична казна во висина од 100 дневни глоби. Од ОЈО наведоа дека

Скопјанец се вратил од Словенија, но не ја почитувал самоизолацијата, ќе плати 2000 евра

Скопјанец се вратил од Словенија, но не ја почитувал самоизолацијата, ќе плати 2000 евра

Скопјанец се вратил од Словенија, но не ја почитувал самоизолацијата, ќе плати 2000 евра Jавен  обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот, на 17 март