притисни ентер »

Дарио Ивановски бронзен на Балканското првенство во крос-кантри

Дарио Ивановски бронзен на Балканското првенство во крос-кантри

На покана на Балканската Атлетска Федерација за претстојното Балканско Првенство во крос-кантри во Беране, Атлетската федерација на Македонија пријави пет атлетичари. Нашата репрезентација ја предводи тренерот Божурка Ѓошевска и официјалниот претставник Игор Јакимовски, а во составот се пријавени: Дарио Ивановски, Кристијан Стојани, Маја Рајчина, Рената

Репрезентативците во крос кантри трчаат за Македонија, а не за “Северна” (Фото)

Репрезентативците во крос кантри трчаат за Македонија, а не за “Северна” (Фото)

Репрезентацијата на Македонија на претстојната Балканијада во крос ја „признава“ само Македонија, без „Северна“, на што наведува заедничката фотографија од Црна Гора, каде што утре ќе настапи на Балканијадата во Беране. „На покана на Балканската атлетска дедерација за претстојното Балканско првенство во крос кантри, Атлетската федерација на Македонија