притисни ентер »

Видео: Ледени топки на плажа во Финска!!

Видео: Ледени топки на плажа во Финска!!

Матила наишол на „ледените јајца“ на островот Хајлуото во Ботнискиот залив меѓу Финска  и Шведска. Експрети велат дека овој феномен е предизвикан од реткиот процес во кој ветерот и водата тркалаат парчиња од лед.

Илјадници ледени јајца прекрија плажа во Финска во редок феномен

Илјадници ледени јајца прекрија плажа во Финска во редок феномен

Илјадници ледени топки со облик на јајце прекрија плажа во Финска како резултат на редок временски феномен. Ледените јајца се снимени на островот Хаилуто во заливот Ботнија, што се наоѓа меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тие се создадени во редок процес во кој што парчиња мраз се превртуваат под дејство на ветер и вода. „Бев на плажата со

НЕВЕРОЈАТНА ГЛЕТКА ВО ФИНСКА: Илјадници ледени топчиња ја наполнија плажата, а еве ја причината (ФОТО)

НЕВЕРОЈАТНА ГЛЕТКА ВО ФИНСКА: Илјадници ледени топчиња ја наполнија плажата, а еве ја причината (ФОТО)

Експертите велат дека „ледените јајца“ ретко можат да се видат во толкава количина, а дека настануваат кога водата и ветрот носат делови од лед. Неколку илјади ледови во облик на јајца ја покриле плажата во Финска, што е редок природен феномен. Фотографот Ристо Матила налетал на „ледените јајца“ на островот Хаилуото, кој се наоѓа меѓу Финска и Шведска

Илјадници „јајца од мраз“ прекрија плажа во Финска (ВИДЕО)

Илјадници „јајца од мраз“ прекрија плажа во Финска (ВИДЕО)

На плажа на финскиот остров Хаилуото се појавија илјадници ретки „ледени јајца“, а фотографијата од овој феномен ја снимил фотографот Ристо Матила. „Бев на плажа со сопругата Марјаниеми. Беше сончев и ветровит ден, но околу минус еден степен“, наведува тој. Фотографот вели дека досега не видел ништо слично на ова. Експрети велат дека овој феномен е

Ретка атмосферска појава: “Ледени јајца” го поплавија финскиот брег(фото)

Ретка атмосферска појава: “Ледени јајца” го поплавија финскиот брег(фото)

Благодарение на ретката атмосферска појава, илјадници ледени топки ја покрија плажата во Финска. Аматерскиот фотограф Ристо Матила наиде на овие „ледени јајца“ на островот Хајлуото во Ботнискиот залив меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека оваа појава е предизвикана од редок процес во кој ветерот и водата тркалаат парчиња мраз. Фотографот Матила,

(ВИДЕО) Необични топчиња мраз се појавија на плажа во Финска

(ВИДЕО) Необични топчиња мраз се појавија на плажа во Финска

Благодарение на ретка атмосферска појава, илјадници топчиња мраз покрија една плажа во Финска, а ја снимил локален фотограф-аматер. Подрачјето кадешто се појавиле овие необични топчиња е Ботинскиот залив, место помеѓу Финска и Шведска. Експертите изјавиле дека феноменот е предизвикан од редок феномен во кој поголеми парчиња мраз почнуваат да се тркалаат

ФОТО: Неверојатна глетка на плажа во Финска - илјадници замрзнати топчина забележани на крајбрежјето

ФОТО: Неверојатна глетка на плажа во Финска - илјадници замрзнати топчина забележани на крајбрежјето

Неколку илјади парчиња мраз во облик на јајце ја прекрија плажата во Финска, што е редок природен феномен. Фотографот Ристо Матила налетал на „замрзнатите јајца“ кои ретко може да се видат во толкава количина, а да настанат кога водата и ветерот носат парчиња мраз. „Бев на плажа со сопругата. Беше сончев и ветровит ден, но околу минус еден степен Целзиусов“,

Ретка атмосферска појава: “Ледени јајца” го поплавија финскиот брег(фото)

Ретка атмосферска појава: “Ледени јајца” го поплавија финскиот брег(фото)

Благодарение на ретката атмосферска појава, илјадници ледени топки ја покрија плажата во Финска. Аматерскиот фотограф Ристо Матила наиде на овие „ледени јајца“ на островот Хајлуото во Ботнискиот залив меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека оваа појава е предизвикана од редок процес во кој ветерот и водата тркалаат парчиња мраз. Фотографот Матила,

Илјадници ледени јајца прекрија плажа во Финска

Илјадници ледени јајца прекрија плажа во Финска

Благодарение на ретката атмосферска појава, илјадници ледени топки ја покрија плажата во Финска. Аматерскиот фотограф Ристо Матила наишол на овие „ледени јајца“ на островот Хајзлот во Заливот на Бетња меѓу Финска и Шведска. loading... Село во кое 250 парови имаат близнаци: Феноменот е мистерија (ВИДЕО) Експертите велат дека оваа појава е предизвикана

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Илјадници топчиња мраз во форма на јајца покрија плажа во Финска како резултат на редок временски феномен, објави Би-би-си. Аматерскиот фотограф Ристо Метила беше меѓу оние што наидоа на ледените јајца на островот Хајлуото меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тоа е предизвикано од редок процес во кој малите парчиња мраз се превртуваат од ветрoт

(ФОТО) РЕДОК ФЕНОМЕН: Плажа покриена со ледени топки

(ФОТО) РЕДОК ФЕНОМЕН: Плажа покриена со ледени топки

Редок феномен е забележан во Финска. Илјадници ледени топки со форма на јајце покрија плажа. Ледените јајца се фотографирани на островот Хаилуто во заливот Ботнија, што се наоѓа меѓу Финска и Шведска. Метеорологот на Би-Би-Си, Џорџ Гудфелоу вели дека условите треба да бидат студени и малку ветровити за да се формираат вакви топки. Експертите велат

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Илјадници топчиња мраз во форма на јајца покрија плажа во Финска, како резултат на редок временски феномен, објави Би-би-си. Аматерскиот фотограф, Ристо Метила, беше меѓу оние кои наидоа на „мразните јајца“ на островот Хајлуото во Заливот на Бетnа меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тоа е предизвикано од редок процес во кој малите парчиња

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Илјадници топчиња мраз во форма на јајца покрија плажа во Финска, како резултат на редок временски феномен, објави Би-би-си. Аматерскиот фотограф, Ристо Метила, беше меѓу оние кои наидоа на „мразните јајца“ на островот Хајлуото во Заливот на Бетnа меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тоа е предизвикано од редок процес во кој малите парчиња

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Илјадници топчиња мраз во форма на јајца покрија плажа во Финска, како резултат на редок временски феномен, објави Би-би-си. Аматерскиот фотограф, Ристо Метила, беше меѓу оние кои наидоа на „мразните јајца“ на островот Хајлуото во Заливот на Бетnа меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тоа е предизвикано од редок процес во кој малите парчиња

Огромни ,,ледени јајца” прекрија плажа во Финска

Огромни ,,ледени јајца” прекрија плажа во Финска

Аматерскиот фотограф Ристо Метила беше меѓу оние кои наидоа на „ледените јајца“ на островот Хајлуото во Заливот Бетња меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тоа е предизвикано од редок процес во кој мали парчиња мраз се превртуваат од ветерот и се зголемуваат од морската вода. Метила, од блискиот град Олу, за Би-Би-Си изјави дека никогаш досега

Илјадници ледени јајца прекрија плажа во Финска во редок феномен

Илјадници ледени јајца прекрија плажа во Финска во редок феномен

Илјадници ледени топки со облик на јајце прекрија плажа во Финска како резултат на редок временски феномен. Ледените јајца се снимени на островот Хаилуто во заливот Ботнија, што се наоѓа меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тие се создадени во редок процес во кој што парчиња мраз се превртуваат под дејство на ветер и вода. „Бев на плажата со

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Ледени јајца покрија плажа во Финска

Илјадници топчиња мраз во форма на јајца покрија плажа во Финска, како резултат на редок временски феномен, објави Би-би-си. Аматерскиот фотограф, Ристо Метила, беше меѓу оние кои наидоа на „мразните јајца“ на островот Хајлуото во Заливот на Бетnа меѓу Финска и Шведска. Експертите велат дека тоа е предизвикано од редок процес во кој малите парчиња

Бизарните ледени јајца на брегот на Финска станаа атракција

Бизарните ледени јајца на брегот на Финска станаа атракција

Фотографиите од ледени овални формации создадени со ретко совпаѓање на фактори на островот Хаилуото во северна Финска ги изненадија корисниците на социјалните мрежи и брзо станаа многу гледани. Фотографиите на ледени јајца, со разна големина, ги снимил жителот на Оулу и аматерски фотограф Ристо Матила додека шетал на плажата Марјаниеми во Остроботнија

Бизарните ледени јајца на брегот на Финска станаа атракција

Бизарните ледени јајца на брегот на Финска станаа атракција

Фотографиите од ледени овални формации создадени со ретко совпаѓање на фактори на островот Хаилуото во северна Финска ги изненадија корисниците на социјалните мрежи и брзо станаа многу гледани. Фотографиите на ледени јајца, со разна големина, ги снимил жителот на Оулу и аматерски фотограф Ристо Матила додека шетал на плажата Марјаниеми во Остроботнија

Бизарните ледени јајца на брегот на Финска станаа атракција

Бизарните ледени јајца на брегот на Финска станаа атракција

Фотографиите од ледени овални формации создадени со ретко совпаѓање на фактори на островот Хаилуото во северна Финска ги изненадија корисниците на социјалните мрежи и брзо станаа многу гледани. Фотографиите на ледени јајца, со разна големина, ги снимил жителот на Оулу и аматерски фотограф Ристо Матила додека шетал на плажата Марјаниеми во Остроботнија