притисни ентер »

Суперсоничниот Bloodhound надмина брзина од 800 км/ч (ВИДЕО)

Суперсоничниот Bloodhound надмина брзина од 800 км/ч (ВИДЕО)

Суперсоничниот автомобил Bloodhound (ловечко куче) успеа во фаза на тестирањата да ja пробие бариерата од 800 километри на час. Но, целта е многу поголема брзина. На тестирањата во Јужна Африка, возилото достигна брзина од 806,3 километри на час. Овој специјален автомобил со млазен мотор позајмен од воениот авион „Јурофајтер тајфун” до рекордот го

Суперсоничниот Bloodhound надмина брзина од 800 км/ч (ВИДЕО)

Суперсоничниот Bloodhound надмина брзина од 800 км/ч (ВИДЕО)

Суперсоничниот автомобил Bloodhound (ловечко куче) успеа во фаза на тестирањата да ja пробие бариерата од 800 километри на час. Но, целта е многу поголема брзина. На тестирањата во Јужна Африка, возилото достигна брзина од 806,3 километри на час. Овој специјален автомобил со млазен мотор позајмен од воениот авион „Јурофајтер тајфун” до рекордот го

Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч

Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч

Суперсоничниот автомобил „Бладхаунд” (ловечко куче) успеа во фаза на тестирањата да ja пробие бариерата од 800 километри на час. Но, целта е многу поголема брзина. На тестирањата во Јужна Африка, возилото достигна брзина од 806,3 километри на час. Овој специјален автомобил со млазен мотор позајмен од воениот авион „Јурофајтер тајфун” до рекордот го

Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч (видео)

Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч (видео)

Суперсоничниот автомобил „Бладхаунд” (ловечко куче) успеа во фаза на тестирањата да ja пробие бариерата од 800 километри на час. Но, целта е многу поголема брзина. На тестирањата во Јужна Африка, возилото достигна брзина од 806,3 километри на час. Овој специјален автомобил со млазен мотор позајмен од воениот авион „Јурофајтер тајфун” до рекордот го

Тестирање во Јужна Африка: Суперсоничниот автомобил „Бладхаунд” надмина 800 км/ч

Тестирање во Јужна Африка: Суперсоничниот автомобил „Бладхаунд” надмина 800 км/ч

Суперсоничниот автомобил „Бладхаунд” (ловечко куче) успеа во фаза на тестирањата да ja пробие бариерата од 800 километри на час. Но, целта е многу поголема брзина. На тестирањата во Јужна Африка, возилото достигна брзина од 806,3 километри на час. Овој специјален автомобил со млазен мотор позајмен од воениот авион „Јурофајтер тајфун” до рекордот го

(ВИДЕО) Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч

(ВИДЕО) Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч

Суперсоничниот автомобил „Бладхаунд” (ловечко куче) успеа во фаза на тестирањата да ja пробие бариерата од 800 километри на час. Но, целта е многу поголема брзина. На тестирањата во Јужна Африка, возилото достигна брзина од 806,3 километри на час. Овој специјален автомобил со млазен мотор позајмен од воениот авион „Јурофајтер тајфун” до рекордот го

Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч (видео)

Суперсоничниот „Бладхаунд” надмина брзина од 800 км/ч (видео)

Суперсоничниот автомобил „Бладхаунд” (ловечко куче) успеа во фаза на тестирањата да ja пробие бариерата од 800 километри на час. Но, целта е многу поголема брзина. На тестирањата во Јужна Африка, возилото достигна брзина од 806,3 километри на час. Овој специјален автомобил со млазен мотор позајмен од воениот авион „Јурофајтер тајфун” до рекордот го

Половина болид, половина вселенски брод: Дали Bloodhound ќе стане рекордер?

Половина болид, половина вселенски брод: Дали Bloodhound ќе стане рекордер?

Bloodhound е половина тркачки болид, половина вселенски брод, а британскиот тим што стои зад него се надева дека по долгата и макотрпна работа, ова ќе биде најбрзиот автомобил на светот. Суперавтомобилот вчера постигна брзина од 501 милја на час (806,2 км/ч) на тестирањата изведени во Јужна Африка. Сепак, на тимот му претстои уште најмалку една година