притисни ентер »

Кинез вработен во „Хуавеј“ и експерт за кибернетика уапсени во Полска

Кинез вработен во „Хуавеј“ и експерт за кибернетика уапсени во Полска

Полските власти уапсија кинески работник на „Хуавеј“ и полски експерт за кибернетика под сомнение за шпионажа, објави денеска државната новинска агенција ПАП, со што се продлабочуваат контроверзите околу критиките на Западот на сметка на кинескиот телекомуникациски гигант. Полската јавна телевизија ТВП вели дека безбедносните служби извршиле претрес

Кинез вработен во „Хуавеј“ и експерт за кибернетика уапсени во Полска

Кинез вработен во „Хуавеј“ и експерт за кибернетика уапсени во Полска

Полските власти уапсија кинески работник на „Хуавеј“ и полски експерт за кибернетика под сомнение за шпионажа, објави денеска државната новинска агенција ПАП, со што се продлабочуваат контроверзите околу критиките на Западот на сметка на кинескиот телекомуникациски гигант. Полската јавна телевизија ТВП вели дека безбедносните служби извршиле претрес

Кинез вработен во „Хуавеј“ и експерт за кибернетика уапсени во Полска

Кинез вработен во „Хуавеј“ и експерт за кибернетика уапсени во Полска

Полските власти уапсија кинески работник на „Хуавеј“ и полски експерт за кибернетика под сомнение за шпионажа, објави денеска државната новинска агенција ПАП, со што се продлабочуваат контроверзите околу критиките на Западот на сметка на кинескиот телекомуникациски гигант. Полската јавна телевизија ТВП вели дека безбедносните служби извршиле претрес

Кинез од Хуавеи и Полјак уапсени за шпионажа во Полска

Кинез од Хуавеи и Полјак уапсени за шпионажа во Полска

Полската Агенција за внатрешна безбедност уапси поранешен кинески дипломат, а сега директор во полската филијала на компанијата Хуавие и еден свој поранешен агент – Полјак, под сомнение дека шпионирале во корист на Кина, за што им се заканува до 10 години затвор. Судот во Варшава вчера им определи три месеци притвор. Уапсениот Кинез претходно бил аташе

Уапсени две лица поради шпионажа во Полска

Уапсени две лица поради шпионажа во Полска

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“.

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“. Текстот Во Полска уапсени две лица поради

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“.

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“.

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“.

loading...
Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“.

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи“. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“.

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Во Полска уапсени две лица поради шпионажа

Припадници на полската безбедносна агенција денеска уапсија две лица, еден државјанин на Полска и еден на Кина, под сомнение за шпионажа. Според полските медиуми кинескиот државјанин е вработен во компанијата „Хуавеи”. Според неименуван извор приведениот Полјак „е познат во круговите поврзани со кибер бизнисот”.