притисни ентер »

Реакција на Брнабиќ и Дачиќ: Во парламент се влегува на избори, не од улица!

Реакција на Брнабиќ и Дачиќ: Во парламент се влегува на избори, не од улица!

По повод протестите и инцидентите пред Парламентот, српската премиерска Ана Брнабиќ го осуди, како што рече, вандализмот на политичарите кои се одговорни за упадот во српскиот Парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со вирусот Ковид-19. „Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно го покажаа своето

Брнабиќ: Обид за стекнување политички поени на најголемата криза

Брнабиќ: Обид за стекнување политички поени на најголемата криза

Белград, 8 јули 2020 () – Премиерката на Србија, Ана Брнабиќ, по повод протестите и инцидентите пред Парламентот, остро го осуди „вандализмот на политичарите кои се одговорни за упадот во српскиот Парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со вирусот Ковид-19“. – Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно

Брнабиќ: Обид за ќарување ситни политички поени на име на корона кризата

Брнабиќ: Обид за ќарување ситни политички поени на име на корона кризата

Премиерката на Србија, Ана Брнабиќ, по повод протестите и инцидентите пред Парламентот, остро го осуди „вандализмот на политичарите кои се одговорни за упадот во српскиот Парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со вирусот Ковид-19“. – Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно го покажаа своето вистинско

Дачиќ: Го осудувам упадот во Националното собрание на Србија

Дачиќ: Го осудувам упадот во Националното собрание на Србија

Претседателот на Социјалистичката партија на Србија, Ивица Дачиќ, изјави дека партијата го осудува, како што изјави, „хаосот, инцидентите и насилниот упад во Националното собрание“. – Нема никаква дилема дека ова е реакција на опозицијата на повикот (на српскиот претседател Александар Вучиќ) за единство во борбата против коронавирусот и во однос на

Дачиќ го осуди обидот за упад во Националното собрание на Србија

Дачиќ го осуди обидот за упад во Националното собрание на Србија

Белград, 7 јули 2020 () – Претседателот на Социјалистичката партија на Србија, Ивица Дачиќ, изјави дека партијата го осудува, како што изјави, „хаосот, инцидентите и насилниот упад во Националното собрание“. – Нема никаква дилема дека ова е реакција на опозицијата на повикот (на српскиот претседател Александар Вучиќ) за единство во борбата против коронавирусот

Брнабиќ: Обид за стекнување политички поени на најголемата криза

Брнабиќ: Обид за стекнување политички поени на најголемата криза

Премиерката на Србија, Ана Брнабиќ, по повод протестите и инцидентите пред Парламентот, остро го осуди „вандализмот на политичарите кои се одговорни за упадот во српскиот Парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со вирусот Ковид-19“. – Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно го покажаа своето вистинско

Дачиќ го осуди обидот за упад во Националното собрание на Србија

Дачиќ го осуди обидот за упад во Националното собрание на Србија

Претседателот на Социјалистичката партија на Србија, Ивица Дачиќ, изјави дека партијата го осудува, како што изјави, „хаосот, инцидентите и насилниот упад во Националното собрание“. – Нема никаква дилема дека ова е реакција на опозицијата на повикот (на српскиот претседател Александар Вучиќ) за единство во борбата против коронавирусот и во однос на

Дачиќ: Во Собрание се влегува преку избори, а не од улица

Дачиќ: Во Собрание се влегува преку избори, а не од улица

- Промо - Лидерот на социјалистичката партија и министер за надворешни работи Ивица Дачиќ ги коментираше нередите во Србија вечерва, кога група на демонстранти влегоа во Собранието. „Социјалистичката партија најостро го осудува хаосот, инцидентите и насилниот упад во Собранието. Нема никакви дилеми дека ова е одговор на опозицијата на повикот на Вучиќ

Се огласи српската премиерка Брнабиќ: Го осудувам вандализмот на политичарите кои стојат зад упадот во Собранието

Се огласи српската премиерка Брнабиќ: Го осудувам вандализмот на политичарите кои стојат зад упадот во Собранието

- Промо - Ана Брнабиќ, премиерката на Србија се огласи по повод нередите во Белград, односно по повод протестите поради најавата за воведување на новите мерки кои ги најави претседателот Александар Вучиќ на денешната прес-конференција. Таа истакна дека го осодува вандализмот и оние кои стојат зад упадот во Собранието. „Најостро го осудувам вандализмот

Дачиќ ја обвинува опозицијата за случувањата пред Собранието на Србија

Дачиќ ја обвинува опозицијата за случувањата пред Собранието на Србија

Претседателот на Социјалистичката партија на Србија, Ивица Дачиќ изјави дека таа партија го осудува, како што изјавија, „хаосот, инцидентите и насилниот упад во Националното собрание“. „Нема сомнение дека ова е реакција на опозицијата на повикот (на српскиот претседател Александар Вучиќ) за единство во борбата против короната и во однос на државните

Брнабиќ: Вандализам и добивање политички поени на најголемата криза

Брнабиќ: Вандализам и добивање политички поени на најголемата криза

Премиерката во оставка, Ана Брнабиќ по повод протестите и инцидентите пред парламентот изјави дека остро го осудува вандализмот на политичарите кои стојат зад упадот во српскиот парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со најлошиот удар на вирусот „Ковид 19“. „Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно