притисни ентер »

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. -На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти владината прес-служба. Адеми информирал дека се работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Влада: Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

Влада: Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус COVID-19, одржан на 26 март 2020 година. На оваа седница, а во врска со Одлуката од 28-та седница

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. -На оваа седница во врска

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти владината прес-служба. Адеми информирал дека се работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Влада : Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

Влада : Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

На оваа седница, а во врска со Одлуката од 28-та седница за проширувањето на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и  недела од 16:00 часот до 05:00 часот, е утврдено појаснување за ова ограничување кое се однесува на земјоделците заради интензивирање на сезоната на земјоделски работи, особено во градинарските култури. Во делот

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. „На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. „На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. „На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд

Владата во врска со Одлуката од 28-та седница за проширувањето на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и  недела од 16:00 часот до 05:00 часот, е утврдено појаснување за ова ограничување кое се однесува на земјоделците заради интензивирање на сезоната на земјоделски работи, особено во градинарските култури. Во делот на исклучувањето

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд деновите

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд деновите

Владата на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус Ковид-19, одржан на 26 март 2020 година. На оваа седница, а во врска со Одлуката од 28-та седница за проширувањето на забраната

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти владината прес-служба. Адеми информирал дека се работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд деновите

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд деновите

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус Ковид-19, одржан на 26 март 2020 година. На оваа седница, а во врска со Одлуката од 28-та седница

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. -На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

ИЗВОР Скопје24 | март 26, 2020 Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. „На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната

Владата ја одржа 29-тата седница

Владата ја одржа 29-тата седница

Скопје, 26 март 2020 Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус Ковид-19, одржан на 26 март 2020 година. На оваа седница, а во врска со

МОН работи на решение за е-настава за учениците кои немаат пристап до интернет

МОН работи на решение за е-настава за учениците кои немаат пристап до интернет

Владата на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за справување со корона вирусот кој беше одржан денеска. Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи

Владата ги исклучи градинарите од полицискиот час

Владата ги исклучи градинарите од полицискиот час

Владата на денешната седница, појасни дека исклучокот од утврдениот полициски час за време на викендот се однесува на  земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности за одгледување на истите во овој период. Дополнително, оние земјоделци, фармери, сточари и други земјоделски работници кои преку подрачните единици на

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

– Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. -На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд