притисни ентер »

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Документите потребни за аплицирање за бескаматните кредити достапни по електронски пат

Документите потребни за аплицирање за бескаматните кредити достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за ковид-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг

Документите за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Документите за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

За бескаматните кредити ќе може да се аплицира електронски

За бескаматните кредити ќе може да се аплицира електронски

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се

Почна аплицирањето за бескаматните кредити за фирмите, сите документи се достапни електронски

Почна аплицирањето за бескаматните кредити за фирмите, сите документи се достапни електронски

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Во прилог е владиното соопштение а во однос на потребната

Влада: Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Влада: Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг од обработена годишна сметка / завршна сметка за фискалната 2019 година, потврда за стечајна постапка, потврда за ликвидациона постапка,  можат да се извадат по електронски пат, потпишани со дигитален потпис, преку системот за е-потврди http://www.crm.com.mk/CRIS/

РАЗДВИЖЕНО ВО УЈП: Фирмите трчаат по уверенија за да аплицираат за кредити

РАЗДВИЖЕНО ВО УЈП: Фирмите трчаат по уверенија за да аплицираат за кредити

Кредитите од Развојна банка создадоа метеж пред канцелариите на Управата за јавни приходи, по што оваа институција одлучи да го продолжи работното време. Развојната банка вчера најави бескаматни кредити за мали и средни претпријатија. Денес фирмите почнаа да вадат уверенија кои им се потребни за да ги добијат кредитите. Од УЈП најавија дека ќе го продолжат

Електронски се достапни сите документи за аплицирање на бескаматните кредити на Развојна банка

Електронски се достапни сите документи за аплицирање на бескаматните кредити на Развојна банка

И Управата за јавни приходи апелира на поднесување на електронски барања за добивање уверение за платени даноци и придонеси. Даночните обврзници наместо да доаѓаат лично во Управата за јавни приходи да го поднесат барањето за издавање на Уверение преку системот е-Даноци. Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република

Потребните документи по електронски пат, а не да се чека по институции

Потребните документи по електронски пат, а не да се чека по институции

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Влада: Сите документи за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка достапни електронски

Влада: Сите документи за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка достапни електронски

Скопје, 26 март 2020 Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот

Eлектронски достапни се документите за аплицирање за бескаматните кредити!

Eлектронски достапни се документите за аплицирање за бескаматните кредити!

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот

Сите документи за кредитите на Развојна банка се достапни по електронски пат

Сите документи за кредитите на Развојна банка се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Македонија апелираат до фирмите кои ја прибираат документацијата за аплицирање за бескаматните кредити како една од мерките за ковид-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите што ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг од обработена

Документите достапни, фирмите да аплицираат за бескаматни кредити електронски

Документите достапни, фирмите да аплицираат за бескаматни кредити електронски

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг

Документите потребни за аплицирање за бескаматните кредити, како мерка за помош на фирмите, достапни по електронски пат

Документите потребни за аплицирање за бескаматните кредити, како мерка за помош на фирмите, достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг