притисни ентер »

Македонија против Германија за квалификувана работна сила

Македонија против Германија за квалификувана работна сила

Фото: Маја Јаневска-Илиева Најголемата европска економија од први март ги отвора вратите за работници надвор од ЕУ Германија има потреба од повеќе од еден милион квалификувани работници, а за да можат да ги приспособат на тамошните услови, германските власти најавија дека ќе започнат низа мерки за интеграција на работниците, почнувајќи од административни