притисни ентер »

Градски парк е уништен ЈУРАСТИК ПАРК (ФОТО)

Градски парк е уништен ЈУРАСТИК ПАРК (ФОТО)

Откорнати дрвја, скршени дрвја, уништени клупи, блокирани мостови. Вака денеска изгледа градскиот парк во Скопје. Скршена е крошната на едно од најголемите дрва покрај првото езерце во Парк, која паднала и го блокира едниот од мостовите на езерцето. При паѓањето, оваа крошна уништила и крошни на уште две други децениски стебла. Во предниот дел на паркот