притисни ентер »

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Новиот амбасадор на Европската Унија во Северна Македонија Дејвид Гир, пристигна во земјава. Arrived in Skopje. Looking forward to getting to know the whole country and its people, while providing support to its EU integration. pic.twitter.com/fiRNwo4k8V — EU Ambassador David Geer (@AmbassadorEU) September 18, 2020 -Пристигнав во Скопје. Со нетрпение

Османи за новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Османи за новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. Се потпираме на вашето искуство и на вашата искрена поддршка на овој пат, што ќе претставува историски заеднички успех уште на самиот почеток од вашиот мандат, му порача министерот за надворешни работи Бујар Османи на новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на

Османи: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Османи: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Шефот на дипломатијата Бујар Османи оствари средба со новиот амбасадор и шеф на делегацијата на Европската комисија, Дејвид Гир. На примопредавањето на акредитивните писма на новиот евроамбасадор, Османи истакнал дека наименувањето на Дејвид Гир доаѓа во исклучително важен момент за нашата држава во однос на интеграцијата во ЕУ. „Веруваме и очекуваме

Османи за новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Османи за новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. Се потпираме на вашето искуство и на вашата искрена поддршка на овој пат, што ќе претставува историски заеднички успех уште на самиот почеток од вашиот мандат, му порача министерот за надворешни работи Бујар Османи на новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

-Пристигнав во Скопје. Со нетрпение чекам да ја запознам целата земја и нејзиниот народ, обезбедувајќи во исто време поддршка за нејзината интеграција во ЕУ, напиша на Твитер Дејвид Гир, новиот амбасадор на Европската Унија во земјава. Дејвид Гир оствари средба со шефот на дипломатијата Бујар Османи, кој ги прими копиите од акредитивните писма за неговото

Османи: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Османи: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска го прими новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија, Дејвид Гир, кој ги предаде копиите од акредитивните писма за неговото именување. „Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. По историската одлука во март за

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Скопје, 18 септември 2020 () – Новиот амбасадор на Европската Унија во Северна Македонија Дејвид Гир, пристигна во земјава. -Пристигнав во Скопје. Со нетрпение чекам да ја запознам целата земја и нејзиниот народ, обезбедувајќи во исто време поддршка за нејзината интеграција во ЕУ, напиша на Твитер Дејвид Гир, новиот амбасадор на Европската Унија во

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска имаше средба со новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија, Дејвид Гир, кој ги предаде копиите од акредитивните писма за неговото именување. „Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. По историската одлука во

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска имаше средба со новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на Европската Унија во Македонија, Дејвид Гир, кој ги предаде копиите од акредитивните писма за неговото именување. „Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска имаше средба со новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија, Дејвид Гир, кој ги предаде копиите од акредитивните писма за неговото именување. „Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. По историската одлука во

Османи со новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искрен сојузник на патот кон Брисел

Османи со новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искрен сојузник на патот кон Брисел

Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. Се потпираме на вашето искуство и на вашата искрена поддршка на овој пат, што ќе претставува историски заеднички успех уште на самиот почеток од вашиот мандат, му порача министерот за надворешни работи Бујар Османи на новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска имаше средба со новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија, Дејвид Гир, кој ги предаде копиите од акредитивните писма за неговото именување. „Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. По историската одлука во

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

С Новиот амбасадор на Европската Унија во Северна Македонија Дејвид Гир, пристигна во земјава. -Пристигнав во Скопје. Со нетрпение чекам да ја запознам целата земја и нејзиниот народ, обезбедувајќи во исто време поддршка за нејзината интеграција во ЕУ, напиша на Твитер Дејвид Гир, новиот амбасадор на Европската Унија во земјава. Дејвид Гир оствари

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Дејвид Гир нов евроамбасадор во земјава

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска имаше средба со новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија, Дејвид Гир, кој ги предаде копиите од акредитивните писма за неговото именување. „Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. По историската одлука во

Османи го прими новиот евроамбасадор во земјава: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон ЕУ

Османи го прими новиот евроамбасадор во земјава: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон ЕУ

Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на патот кон Европската Унија. Се потпираме на вашето искуство и на вашата искрена поддршка на овој пат, што ќе претставува историски заеднички успех уште на самиот почеток од вашиот мандат, му порача министерот за надворешни работи Бујар Османи на новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

-Реклама- Новиот амбасадор на Европската Унија во Северна Македонија Дејвид Гир, пристигна во земјава. -Пристигнав во Скопје. Со нетрпение чекам да ја запознам целата земја и нејзиниот народ, обезбедувајќи во исто време поддршка за нејзината интеграција во ЕУ, напиша на Твитер Дејвид Гир, новиот амбасадор на Европската Унија во земјава. - Реклама -

Османи: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Османи: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

„Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. По историската одлука во март за почеток на преговорите, веруваме и очекуваме дека земјите членки во рамки на Германското претседателство со Советот на ЕУ наскоро ќе ја договорат преговарачката рамка и до крајот на годината ќе ја одржиме Првата меѓувладина конференција

Османи за новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Османи за новиот евроамбасадор Гир: Добиваме искусен дипломат и искрен сојузник на патот кон Брисел

Скопје, 18 септември 2020 () – Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. Се потпираме на вашето искуство и на вашата искрена поддршка на овој пат, што ќе претставува историски заеднички успех уште на самиот почеток од вашиот мандат, му порача министерот за надворешни работи Бујар Османи на новоименуваниот амбасадор

Ова е наследникот на Жбогар

Ова е наследникот на Жбогар

Доаѓате во исклучително важен момент за нашата држава во однос на нашиот ЕУ пат. Се потпираме на вашето искуство и на вашата искрена поддршка на овој пат, што ќе претставува историски заеднички успех уште на самиот почеток од вашиот мандат, му порача министерот за надворешни работи Бујар Османи на новоименуваниот амбасадор и шеф на Делегацијата на