притисни ентер »

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Косовскиот претседател Хашим Тачи во Тирана изјави дека клучот за постигнување договор со реципрочно признавање меѓу Приштина и Белград го гледа во добра координација меѓу САД и ЕУ. Тој, исто така, ја поздрави француско-германската иницијатива за изноѓање решение за косовско-српскиот проблем. – Дијалогот треба да се одвива безусловно, треба да се одвива

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, денеска одликуваше 39 истакнатите личности во Албанија со високото државно признание на Косово – Орденот на слободата. Признанието им се доделува за значаен придонес што за Албанија и за Косово го дале во различни временски периоди. На посебна свеченост одржана во Тирана одликувањата ги добија личности од Академијата

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Косовскиот претседател Хашим Тачи во Тирана изјави дека клучот за постигнување договор со реципрочно признавање меѓу Приштина и Белград го гледа во добра координација меѓу САД и ЕУ. Тој, исто така, ја поздрави француско-германската иницијатива за изноѓање решение за косовско-српскиот проблем. – Дијалогот треба да се одвива безусловно, треба да се одвива

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, денеска одликуваше 39 истакнатите личности во Албанија со високото државно признание на Косово – Орденот на слободата. Признанието им се доделува за значаен придонес што за Албанија и за Косово го дале во различни временски периоди. На посебна свеченост одржана во Тирана одликувањата ги добија личности од Академијата

Тачи во Тирана: Косово немаше да биде слободно без Албанија

Тачи во Тирана: Косово немаше да биде слободно без Албанија

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, денеска одликуваше 39 истакнати личности во Албанија со високото државно признание на Косово – Орденот на слободата. Признанието се доделува за значаен придонес што за Албанија и за Косово го дале во различни временски периоди. На посебна свеченост одржана во Тирана одликувањата ги добија личности од Академијата

Хашим Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Хашим Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Косовскиот претседател Хашим Тачи во Тирана изјави дека клучот за постигнување договор со реципрочно признавање меѓу Приштина и Белград го гледа во добра координација меѓу САД и ЕУ. Тој, исто така, ја поздрави француско-германската иницијатива за изноѓање решение за косовско-српскиот проблем. – Дијалогот треба да се одвива безусловно, треба да се одвива

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Косовскиот претседател Хашим Тачи во Тирана изјави дека клучот за постигнување договор со реципрочно признавање меѓу Приштина и Белград го гледа во добра координација меѓу САД и ЕУ. Тој, исто така, ја поздрави француско-германската иницијатива за изноѓање решение за косовско-српскиот проблем. – Дијалогот треба да се одвива безусловно, треба да се одвива

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, денеска одликуваше 39 истакнатите личности во Албанија со високото државно признание на Косово – Орденот на слободата. Признанието им се доделува за значаен придонес што за Албанија и за Косово го дале во различни временски периоди. На посебна свеченост одржана во Тирана одликувањата ги добија личности од Академијата

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Косовскиот претседател Хашим Тачи во Тирана изјави дека клучот за постигнување договор со реципрочно признавање меѓу Приштина и Белград го гледа во добра координација меѓу САД и ЕУ. Тој, исто така, ја поздрави француско-германската иницијатива за изноѓање решение за косовско-српскиот проблем. – Дијалогот треба да се одвива безусловно, треба да се одвива

Тачи: Косово нема да беше слободно да не беше помошта од Албанија

Тачи: Косово нема да беше слободно да не беше помошта од Албанија

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, денеска одликуваше 39 истакнатите личности во Албанија со високото државно признание на Косово – Орденот на слободата. Признанието им се доделува за значаен придонес што за Албанија и за Косово го дале во различни временски периоди. На посебна свеченост одржана во Тирана одликувањата ги добија личности од Академијата

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Тачи: Добра координација меѓу САД и ЕУ е клуч за договор со Србија

Косовскиот претседател Хашим Тачи во Тирана изјави дека клучот за постигнување договор со реципрочно признавање меѓу Приштина и Белград го гледа во добра координација меѓу САД и ЕУ. Тој, исто така, ја поздрави француско-германската иницијатива за изноѓање решение за косовско-српскиот проблем. – Дијалогот треба да се одвива безусловно, треба да се одвива

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, денеска одликуваше 39 истакнатите личности во Албанија со високото државно признание на Косово – Орденот на слободата. Признанието им се доделува за значаен придонес што за Албанија и за Косово го дале во различни временски периоди. На посебна свеченост одржана во Тирана одликувањата ги добија личности од Академијата

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Тачи во Тирана: Косово нема да беше слободно, без улога на Албанија

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, денеска одликуваше 39 истакнатите личности во Албанија со високото државно признание на Косово – Орденот на слободата. Признанието им се доделува за значаен придонес што за Албанија и за Косово го дале во различни временски периоди. На посебна свеченост одржана во Тирана одликувањата ги добија личности од Академијата

Тачи: 12 јуни е роденденот на слободата на Косово

Тачи: 12 јуни е роденденот на слободата на Косово

Косовскиот претседател Хашим Тачи на централната манифестација по повод 20-годишнината од влегувањето на трупите на НАТО во Косово, изјави дека 12 јуни е „роденденот на слободата на Косово“, јави дописникот на МИА од Приштина. – 12 јуни е во темелите на нашиот идентитет како граѓани, како народ, како Косово, како нераздвоен дел на Европа и Западот,

Палмер: Белград и Приштина да се угледаат на Скопје и Атина

Палмер: Белград и Приштина да се угледаат на Скопје и Атина

Заменик-помошникот државен секретар на САД, Метју Палмер, во своето обраќање на церемонијата по повод 20-годишнината од влегувањето на силите на НАТО во Косово, на косовските и српските лидери им порача да се угледаат на своите колеги од Северна Македонија и Грција, јави дописникот на МИА од Приштина. Договорот од Преспа за решавање на долгогодишниот

Палмер: Белград и Приштина да се угледаат на Скопје и Атина

Палмер: Белград и Приштина да се угледаат на Скопје и Атина

Заменик-помошникот државен секретар на САД, Метју Палмер, во своето обраќање на церемонијата по повод 20-годишнината од влегувањето на силите на НАТО во Косово, на косовските и српските лидери им порача да се угледаат на своите колеги од Северна Македонија и Грција, јави дописникот на МИА од Приштина. Договорот од Преспа за решавање на долгогодишниот

Палмер ги повика лидерите на Србија и Косово да заборават на инаетите

Палмер ги повика лидерите на Србија и Косово да заборават на инаетите

Заменик-помошникот државен секретар на САД, Метју Палмер во своето обраќање на церемонијата по повод 20-годишнината од влегувањето на силите на НАТО во Косово, на косовските и српските лидери им порача да се угледаат на своите колеги од Северна Македонија и Грција. Тој побара од лидерите на двете земји да го остават настрана минатото и да работат посветено

Тачи: 12 јуни е роденденот на слободата на Косово

Тачи: 12 јуни е роденденот на слободата на Косово

Косовскиот претседател Хашим Тачи на централната манифестација по повод 20-годишнината од влегувањето на трупите на НАТО во Косово, изјави дека 12 јуни е „роденденот на слободата на Косово“, јави дописникот на МИА од Приштина. – 12 јуни е во темелите на нашиот идентитет како граѓани, како народ, како Косово, како нераздвоен дел на Европа и Западот,

Палмер: Белград и Приштина да се угледаат на Скопје и Атина

Палмер: Белград и Приштина да се угледаат на Скопје и Атина

Договорот од Преспа за решавање на долгогодишниот спор меѓу Скопје и Атина, Палмер го оцени како „огромен чекор на Грција и Северна Македонија. Заменик-помошникот државен секретар на САД, Метју Палмер, во своето обраќање на церемонијата по повод 20-годишнината од влегувањето на силите на НАТО во Косово, на косовските и српските лидери им порача да

Палмер: Белград и Приштина да учат од Скопје и Атина

Палмер: Белград и Приштина да учат од Скопје и Атина

Заменик-помошникот државен секретар на САД, Метју Палмер, во своето обраќање на церемонијата по повод 20-годишнината од влегувањето на силите на НАТО во Косово, на косовските и српските лидери им порача да се угледаат на своите колеги од Македонија и Грција, јави  МИА од Приштина. Договорот од Преспа за решавање на долгогодишниот спор меѓу Скопје