притисни ентер »

Објавени два тома од Душан Стојковиќ за современата македонска книжевност

Објавени два тома од Душан Стојковиќ за современата македонска книжевност

Книгоиздателството „Арка“ од Смедерево објави два тома од професорот Душан Стојковиќ. Делата се посветени на автори и дела од сите генерации на современата македонска книжевност. Ова книгоиздателството е предводено од поетот, критичар, антологичар и преведувач на редица македонски автори Ристо Василевски, дописен член на МАНУ, кој живее во соседна

Објавени два тома од Душан Стојковиќ за современата македонска книжевност

Објавени два тома од Душан Стојковиќ за современата македонска книжевност

Книгоиздателството „Арка“ од Смедерево објави два тома од професорот Душан Стојковиќ. Делата се посветени на автори и дела од сите генерации на современата македонска книжевност. Ова книгоиздателството е предводено од поетот, критичар, антологичар и преведувач на редица македонски автори Ристо Василевски, дописен член на МАНУ, кој живее во соседна