притисни ентер »

ЕПИДЕМИОЛОГОТ ПЕТРОВИЌ: Вакцините имаат рок, по истекот земјите ќе бараат ПЦР и на вакцинираните

ЕПИДЕМИОЛОГОТ ПЕТРОВИЌ: Вакцините имаат рок, по истекот земјите ќе бараат ПЦР и на вакцинираните

Многу земји најавија дека ќе бараат ПЦР тест дури и за вакцинирани лица кои сакаат да влезат. Епидемиологот Радмило Петровиќ со вакви коментираше во утринската програма на Прва, а говореше и за третата доза на вакцината против корона вирусот. Се повеќе во светот се зборува за третата доза на вакцината, а многумина беа изненадени од веста дека одредени

Епидемиологот Петровиќ: Третата доза е неизбежна, имунитетот трае најмалку шест месеци

Епидемиологот Петровиќ: Третата доза е неизбежна, имунитетот трае најмалку шест месеци

Д-р Радмило Петровиќ, српски епидемиолог проценува дека имунитетот од секоја вакцина ќе трае најмалку шест месеци и дека ќе биде неизбежна и трета доза од вакцината против ковид-19, пренесуваат српските медиуми. – Различни земји воведуваат различни критериуми, но сето тоа е во втор план, основната мерка што штити од коронавирус е имунизацијата, а после