притисни ентер »

Како да се справите со синдромот на немирни нозе?

Како да се справите со синдромот на немирни нозе?

Доколку чувствувате болки во нозете во текот на ноќта кои се манифестираат со вкочанетост, напнатост или грчеви, време е да проверите дали го имате синдромот на немирни нозе. Иако е непријатна појава, овој синдром го има 15 проценти од населението во светот. Синдромот на немирни нозе е пореметување кое се карактеризира со потребата за раздвижување

Како да проверите дали имате синдром на немирни нозе?

Како да проверите дали имате синдром на немирни нозе?

Доколку чувствувате болки во нозете во текот на ноќта кои се манифестираат со вкочанетост, напнатост или грчеви, време е да проверите дали го имате синдромот на немирни нозе. Иако е непријатна појава, овој синдром го има 15 проценти од населението во светот. Синдромот на немирни нозе е пореметување кое се карактеризира со потребата за раздвижување