притисни ентер »

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во Европската Унија, покажа најновото истражување на Евростат. Просечната општа оценка на квалитетот на живот во 2018 година во Хрватска е 6,3 , а во Бугарија е 5,4. Квалитетот на живот се оценува на скала од 0, која означува целосно незадоволство, до 10 што е оцена за целосно задоволство. Просечната оцена

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во Европската Унија, покажа најновото истражување на Евростат. Просечната општа оценка на квалитетот на живот во 2018 година во Хрватска е 6,3 , а во Бугарија е 5,4. Квалитетот на живот се оценува на скала од 0, која означува целосно незадоволство, до 10 што е оцена за целосно задоволство. Просечната оцена

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во Европската Унија, покажа најновото истражување на Евростат. Просечната општа оценка на квалитетот на живот во 2018 година во Хрватска е 6,3 , а во Бугарија е 5,4. Квалитетот на живот се оценува на скала од 0, која означува целосно незадоволство, до 10 што е оцена за целосно задоволство. Просечната оцена

ШТО ОЧЕКУВАА ОД ЕУ, А ШТО ДОБИЈА! Хрватите и Бугарите најмалку ја сакаат Европската унија, а ова се причините!

ШТО ОЧЕКУВАА ОД ЕУ, А ШТО ДОБИЈА! Хрватите и Бугарите најмалку ја сакаат Европската унија, а ова се причините!

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во Европската Унија, покажа најновото истражување на Евростат. Просечната општа оценка на квалитетот на живот во 2018 година во Хрватска е 6,3 , а во Бугарија е 5,4. Квалитетот на живот се оценува на скала од 0, која означува целосно незадоволство, до 10 што е оцена за целосно задоволство. Просечната

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во ЕУ

Бугарите и Хрватите се најнезадоволни граѓани во Европската Унија, покажа најновото истражување на Евростат. Просечната општа оценка на квалитетот на живот во 2018 година во Хрватска е 6,3 , а во Бугарија е 5,4. Квалитетот на живот се оценува на скала од 0, која означува целосно незадоволство, до 10 што е оцена за целосно задоволство. Просечната оцена

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во ЕУ

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во ЕУ

Хрватите спаѓаат меѓу најнезадоволните граѓани во ЕУ, покажуваат резултатите од новото истражување на евростатистичарите. Имено, со просечна општа оценка за квалитетот на животот од само 6,3 во 2018 година, Хрватите се позадоволни единствено од Бугарите, кои на квалитетот на живот му дале просечна оценка 5,4. Оценките се движат од нила, која означува

Хрватите и Бугарите се најнезадоволни од квалитетот на животот од сите земји во ЕУ

Хрватите и Бугарите се најнезадоволни од квалитетот на животот од сите земји во ЕУ

Хрватите спаѓаат меѓу најнезадоволните граѓани во ЕУ, покажуваат резултатите од новото истражување на евростатистичарите . Имено, со просечна општа оценка за квалитетот на животот од само 6,3 во 2018 година, Хрватите се позадоволни единствено од Бугарите, кои на квалитетот на живот му дале просечна оценка 5,4. Оценките се движат од нула, која означува

Хрватите и Бугарите се најнезадоволните граѓани во ЕУ

Хрватите и Бугарите се најнезадоволните граѓани во ЕУ

Хрватите спаѓаат меѓу најнезадоволните граѓани на Европската унија, покажува новото истражување на евро-статистичарите. Имено, со просечна општа оценка на квалитетот на животот, од само 6,3 во 2018. година, Хрватите се позадоволни единствено од Бугарите, кои квалитетот на животот го оценија со просечна оценка 5,4. Тука треба да се нагласи дека оценките

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во ЕУ

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во ЕУ

Хрватите се наоѓаат при дното на листата и според оценката на лични односи, односно квалитетот на односите со други луѓе. Истражувањето на Еуростат покажува дека просечната оценка која ја дале испитаниците во Хрватска минатата година била 7,5, што е под просекот на Унијата од 7,9. Со личните односи помалку незадоволни од Хрватите се само Грците и Бугарите

Финците најзадоволни со квалитетот на живот во ЕУ, Хрватите и Бугарите најнезадоволни

Финците најзадоволни со квалитетот на живот во ЕУ, Хрватите и Бугарите најнезадоволни

Фото: qz.com Хрватите спаѓаат меѓу најнезадоволните граѓани во ЕУ, покажуваат резултатите од ново истражување на евростатистичарите. Имено, со просечна општа оценка за квалитетот на животот од само 6,3 во 2018 година, Хрватите се позадоволни единствено од Бугарите кои квалитетот на живот го оцениле со просечна оценка 5,4. Просечната оценка за квалитетот

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во Европската Унија

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во Европската Унија

Главна причина за незадоволство на Хрватите изгледа дека се финансиите. Според информациите од истражувањето, сопствената финансиска ситуација Хрватите ја оценуваат со просечната оцена 5,2, што исто така е една од најниските оцени во ЕУ. Хрватите спаѓаат меѓу најнезадоволните граѓаните во Европската Унија, покажува најновото истражување на евро-статистичарите

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во ЕУ

Хрватите и Бугарите најнезадоволни граѓани во ЕУ

Хрватите спаѓаат меѓу најнезадоволните граѓани во ЕУ, покажуваат резултатите од ново истражување на евростатистичарите. Имено, со просечна општа оценка за квалитетот на животот од само 6,3 во 2018 година, Хрватите се позадоволни единствено од Бугарите, кои на квалитетот на живот му дале просечна оценка 5,4. Оценките се движат од нила, која означува

Хрватите и Бугарите се меѓу најнезадоволните граѓани на ЕУ

Хрватите и Бугарите се меѓу најнезадоволните граѓани на ЕУ

Хрватите спаѓаат меѓу најнезадоволните граѓани во ЕУ, покажуваат резултатите од ново истражување на евростатистичарите. Имено, со просечна општа оценка за квалитетот на животот од само 6,3 во 2018 година, Хрватите се позадоволни единствено од Бугарите, кои на квалитетот на живот му дале просечна оценка 5,4. Оценките се движат од нула, која означува