„Еуримаж“ ја поддржа грчко-македонската копродукција „Зад стоговите сено“

Европскиот фонд „Еуримаж“ ја поддржа првата грчко-македонска филмска копродукција „Зад стоговите сено“, во режија на младата грчка режисерка Асимина Проедроу. Станува збор за копродукција меѓу Грција и Германија, каде што како копродуцент заедно со носителот од грчката страна е и македонската продуцентска куќа „Сектор филм“ од Скопје. Ова е прв филмски