притисни ентер »

Дирекцијата за заштита и спасување почнува кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување почнува кампања за заштита од пожари

Со слоганот „Иднината им припаѓа на оние кои се подготвени“, Дирекцијата за заштита и спасување утре започнува кампања за намалување на заканите од пожари. Со прирачници и едукативни постери, ќе ја подигаат свеста, а и ќе ги едуцираат граѓаните за фаталните последици од пожарите. Во период од 15ти јули до 15ти август ќе се одвива кампања. На цела територија

Од утре кампања за заштита од пожари

Од утре кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот

(Видео) Кампања за заштита од пожари, надлежните повикуваат да се заштитат шумите

(Видео) Кампања за заштита од пожари, надлежните повикуваат да се заштитат шумите

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски на денешната прес-конференција ги повика сите граѓани да дадат свој активен придонес во кампањата за заштита од пожари и заеднички да укажеме од неопходноста за заштита на шумите и природните ресурси. „Согласно планот за работа на Дирекцијата за заштита и спасување, во период од 15-ти

(Видео) Кампања за заштита од пожари, надлежните повикуваат да се заштитат шумите

(Видео) Кампања за заштита од пожари, надлежните повикуваат да се заштитат шумите

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски на денешната прес-конференција ги повика сите граѓани да дадат свој активен придонес во кампањата за заштита од пожари и заеднички да укажеме од неопходноста за заштита на шумите и природните ресурси. „Согласно планот за работа на Дирекцијата за заштита и спасување, во период од 15-ти

(Видео) Кампања за заштита од пожари, надлежните повикуваат да се заштитат шумите

(Видео) Кампања за заштита од пожари, надлежните повикуваат да се заштитат шумите

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски на денешната прес-конференција ги повика сите граѓани да дадат свој активен придонес во кампањата за заштита од пожари и заеднички да укажеме од неопходноста за заштита на шумите и природните ресурси. „Согласно планот за работа на Дирекцијата за заштита и спасување, во период од 15-ти

Џафероски: Граѓаните активно да придонесат во кампањата за заштита од пожари, која ќе трае до 15. август

Џафероски: Граѓаните активно да придонесат во кампањата за заштита од пожари, која ќе трае до 15. август

Влегуваме во таканаречен критичен период во годината за појава на пожари на отворен простор - соопшти Џафероски. Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, Аднан Џафероски, денеска ја информираше јавноста за новата кампања на Дирекцијата за заштита од пожари. – Согласно планот за работа на Дирекцијата за заштита и спасување, во период од 15-ти

Надлежните повикуваат да се заштитат шумите од пожари

Надлежните повикуваат да се заштитат шумите од пожари

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски на денешната прес-конференција ги повика сите граѓани да дадат свој активен придонес во кампањата за заштита од пожари и заеднички да укажеме од неопходноста за заштита на шумите и природните ресурси. – Согласно планот за работа на Дирекцијата за заштита и спасување, во период од 15-ти

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски. – Кампањата ќе вклучува делење на прирачникот за намалување на заканите од пожари, како

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот

Од утре почнува кампања за заштита од пожари, најави Џафероски

Од утре почнува кампања за заштита од пожари, најави Џафероски

Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари, соопшти директорот на Дирекцијата за заштита

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот

Започнува кампањата за заштита од пожари

Започнува кампањата за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот

(ВИДЕО) Од утре почнува кампања за заштита од пожари

(ВИДЕО) Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот

ДЗС почнува кампања за заштита од пожари

ДЗС почнува кампања за заштита од пожари

Директорот на ДЗС, Аднан Џафероски денеска на прес-конференција изјави дека почнуваат кампања за заштита од пожари, при што ќе делат информативни материјали на патарините, во националните паркови, и други места. Целта е да се делува превентивно и едукативно. „Влегуваме во критичен период за појава на пожари на отворен простор“, рече Џаферовски. „Иднината

Џафероски: ДЗС од утре почнува кампања за заштита од пожари

Џафероски: ДЗС од утре почнува кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Од утре почнува кампања за заштита од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување од 15 јули до 15 август годинава на целата територија на државата ќе спроведува кампања за заштита од пожари. Ќе се едуцира населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори за заштита во случај на шумски пожари. Ова на денешната прес-конференција го соопшти директорот