притисни ентер »

Утре „Риголето“ на репертоарот на Мајските оперски вечери

Утре „Риголето“ на репертоарот на Мајските оперски вечери

Националната опера и балет како дел од 47. Мајски оперски вечери Ви го најавува бисерот на оперската уметност - „РИГОЛЕТО", едно од најголемите и најсилни оперски ремек-дела на таткото на операта - великанот Џузепе Верди. 18 мaj 2019 (сабота) со почеток во 20:00 часот. „Риголето" на Џузепе Верди е драма на човечкиот живот која јасно, силно и емотивно

Мајски оперски вечери:Утре „Риголето“  – бисер на оперската уметност

Мајски оперски вечери:Утре „Риголето“ – бисер на оперската уметност

Националната опера и балет како дел од 47. Мајски оперски вечери  го најавува бисерот на оперската уметност  – „РИГОЛЕТО“, едно од најголемите и најсилни оперски ремек-дела на таткото на операта – великанот Џузепе Верди. 18 мaj 2019 (сабота) со почеток во 20:00 часот. „Риголето“ на Џузепе Верди е драма на човечкиот живот која  јасно, силно и емотивно

„Риголето“ утре на Мајски оперски вечери

„Риголето“ утре на Мајски оперски вечери

Во рамките на „Мајски оперски вечери“ утревечер на сцената на македонската опера и балет со почеток во 20 часот ќе биде изведена операта „Риголето“. Диригент: Алесандро Д’Агостини (Италија), Режисер: Нина Најденова (Бугарија), Асс. режисер: Трајко Јордановски, Сценограф: Живојин Трајановиќ, Костимограф: Марија Пупучевска, Концерт -мајстор: Јане Бакевски, Асс

Националната опера и балет како дел од 47. Мајски оперски вечери Ви го најавува бисерот на оперската уметност  – „РИГОЛЕТО“

Националната опера и балет како дел од 47. Мајски оперски вечери Ви го најавува бисерот на оперската уметност – „РИГОЛЕТО“

Националната опера и балет како дел од 47. Мајски оперски вечери Ви го најавува бисерот на оперската уметност  – „РИГОЛЕТО“ , едно од најголемите и најсилни оперски ремек-дела на таткото на операта – великанот Џузепе Верди. 18 мaj 2019 ( сабота) со почеток во 20:00 часот. „Риголето“ на Џузепе Верди е драма на човечкиот живот која  јасно, силно и емотивно