притисни ентер »

Мурали по повод 75-годишнината од ослободувањето на Скопје

Мурали по повод 75-годишнината од ослободувањето на Скопје

По повод 75-годишнината од ослободувањето на Скопје тим на Урбаните Уметнички акции и Центарот за современи уметности ги уреди елементите околу Универзална сала. „Драго наше Скопје, ти си град кој преживеа невидени катастрофи, ти си град кој секојдневно крвари преку запалените контејнери и матниот загаден Вардар, но ти си и град на илјадници љубови,

Со мурали разубавен просторот околу Универзална сала

Со мурали разубавен просторот околу Универзална сала

По повод 13 Ноември неколкумина уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзалната сала во Скопје. Акцијата за уредувањето на елементите околу Универзална сала е подарок за градот и граѓаните на Скопје по повод 75-годишнината од ослободувањето на Скопје од тимот на Урбаните uметнички акции и Центарот за современи уметности. Муралите се

Ликовни интервенции околу Универзална сала за 75 години од ослободувањето на Скопје

Ликовни интервенции околу Универзална сала за 75 години од ослободувањето на Скопје

Ликовни интервенции околу Универзална сала за 75 години од ослободувањето на Скопје Драго наше Скопје , ти си град кој преживеа невидени катастрофи, ти си град кој секојдневно крвари преку запалените контејнери и матниот загаден Вардар, но ти си и град на илјадници љубови, град на маџирмаалските гулаби и чаирските фраери. Ти си единствениот град

Уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзална сала

Уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзална сала

По повод 13 Ноември неколкумина уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзалната сала во Скопје. Акцијата за уредувањето на елементите околу Универзална сала е подарок за градот и граѓаните на Скопје по повод 75-годишнината од ослободувањето на Скопје од тимот на Урбаните uметнички акции и Центарот за современи уметности. Муралите се

Со мурали разубавен просторот околу Универзална сала

Со мурали разубавен просторот околу Универзална сала

По повод 13 Ноември неколкумина уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзалната сала во Скопје. Акцијата за уредувањето на елементите околу Универзална сала е подарок за градот и граѓаните на Скопје по повод 75-годишнината од ослободувањето на Скопје од тимот на Урбаните уметнички акции и Центарот за современи уметности. Муралите се

ГАЛЕРИЈА: Уметничка акција по повод Денот на ослободувањето на Скопје

ГАЛЕРИЈА: Уметничка акција по повод Денот на ослободувањето на Скопје

Акцијата за уредувањето на елементите околу Универзална сала е подарок за градот и граѓаните на Скопје по повод 75 годишнината од ослободувањето на Скопје од тимот на Урбаните Уметнички акции и Центарот за современи уметности. Муралите се дело на еминентните ликовните уметници од средната генерација: Александар Наумовски, Андреј Митевски и Љубиша Камењаров