притисни ентер »

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Со концерт на кубанската група „Фламенко Екос“, вечерва во Битола завршува 10. јубилејно издание на Меѓународниот фестивал „Музика од Светот“. „Фламенко Екос“ се искусна група танчери и музичари, посветени на уметничката продукција, проучување и промоција на фламенго уметноста. Од Центарот за култура во Битола, кој е домаќин и организатор на фестивалот,

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Со концерт на кубанската група „Фламенко Екос“, вечерва во Битола завршува 10. јубилејно издание на Меѓународниот фестивал „Музика од Светот“. „Фламенко Екос“ се искусна група танчери и музичари, посветени на уметничката продукција, проучување и промоција на фламенго уметноста. Од Центарот за култура во Битола, кој е домаќин и организатор на фестивалот,

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Со концерт на кубанската група „Фламенко Екос“, вечерва во Битола завршува 10. јубилејно издание на Меѓународниот фестивал „Музика од Светот“. „Фламенко Екос“ се искусна група танчери и музичари, посветени на уметничката продукција, проучување и промоција на фламенго уметноста. Од Центарот за култура во Битола, кој е домаќин и организатор на фестивалот,

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Фестивалот „Музика од Светот“ завршува со „Фламенко Екос“ од Куба

Со концерт на кубанската група „Фламенко Екос“, вечерва во Битола завршува 10. јубилејно издание на Меѓународниот фестивал „Музика од Светот“. „Фламенко Екос“ се искусна група танчери и музичари, посветени на уметничката продукција, проучување и промоција на фламенго уметноста. Од Центарот за култура во Битола, кој е домаќин и организатор на фестивалот,

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Јубилејното, 10-то издание на меѓународниот фестивал на „Музика од Светот“ во Битола ќе почне со целовечерен концерт на македонската група „Синтезис“. Организаторот и домаќин на фестивалот, Центарот за култура-Битола најавува спектакуларно издание со атрактивни гости од Куба каква што е групата „Фламенко Екос“. -Првата програмска вечер е резервирана

Вечерва во Битола започнува “Фестивал на музика од светот“

Вечерва во Битола започнува “Фестивал на музика од светот“

Љубителите на музиката во Битола, од вечерва во Центарот за култура три дена ќе можат да уживаат во годинешната понуда на интернационалниот “Фестивал на музика од светот“, со што, ќе биде одбележено десеттото јубилејно издание на овој атрактивен фестивал. Фестивалот ќе го отвори групата “Синтезис“ со предзнак на нивното дваесетгодишно музичко постоење,

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Јубилејното, 10-то издание на меѓународниот фестивал на „Музика од Светот“ во Битола ќе почне со целовечерен концерт на македонската група „Синтезис“. Организаторот и домаќин на фестивалот, Центарот за култура-Битола најавува спектакуларно издание со атрактивни гости од Куба каква што е групата „Фламенко Екос“. -Првата програмска вечер е резервирана

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Јубилејното, 10-то издание на меѓународниот фестивал на „Музика од Светот“ во Битола ќе почне со целовечерен концерт на македонската група „Синтезис“. Организаторот и домаќин на фестивалот, Центарот за култура-Битола најавува спектакуларно издание со атрактивни гости од Куба каква што е групата „Фламенко Екос“. -Првата програмска вечер е резервирана

Меѓународен фестивал „Музика од Светот“ во Битола

Меѓународен фестивал „Музика од Светот“ во Битола

Јубилејното, 10-то издание на меѓународниот фестивал на „Музика од Светот“ во Битола ќе почне со целовечерен концерт на македонската група „Синтезис“. Организаторот и домаќин на фестивалот, Центарот за култура-Битола најавува спектакуларно издание со атрактивни гости од Куба каква што е групата „Фламенко Екос“, пренесува МИА. „Првата програмска вечер

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“ Јубилејното, 10-то издание на меѓународниот фестивал на „Музика од Светот“ во Битола ќе почне со целовечерен концерт на македонската група „Синтезис“. Организаторот и домаќин на фестивалот, Центарот за култура-Битола најавува спектакуларно издание со атрактивни гости од Куба каква што е групата

loading...
Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Јубилејното, 10-то издание на меѓународниот фестивал на „Музика од Светот“ во Битола ќе почне со целовечерен концерт на македонската група „Синтезис“. Организаторот и домаќин на фестивалот, Центарот за култура-Битола најавува спектакуларно издание со атрактивни гости од Куба каква што е групата „Фламенко Екос“. -Првата програмска вечер е резервирана

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Во Битола почнува меѓународниот фестивал „Музика од Светот“

Јубилејното, 10-то издание на меѓународниот фестивал на „Музика од Светот“ во Битола ќе почне со целовечерен концерт на македонската група „Синтезис“. Организаторот и домаќин на фестивалот, Центарот за култура-Битола најавува спектакуларно издание со атрактивни гости од Куба каква што е групата „Фламенко Екос“. -Првата програмска вечер е резервирана