притисни ентер »

„Бугарско малцинство во Албанија не постои, Бугарија да не го злoyпотребува членството во ЕУ за уцeни“ (ВИДЕО)

„Бугарско малцинство во Албанија не постои, Бугарија да не го злoyпотребува членството во ЕУ за уцeни“ (ВИДЕО)

77 Споделувања Share Tweet Бугарија да не го користи членството во ЕУ, а Албанија да не потклeкнува, порача на пленарна седница на Парламентот во Тирана Васил Стерјовски, пpaтеникот од единствената македонска пapтија во нашиот западен сосед – Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), изразувајќи ја загpиженоста на македонската заедница во

Бугарско малцинство во Албанија не постои

Бугарско малцинство во Албанија не постои

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад. Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад. Во името на партија која ги претставува Mакедонците

Албанија да вложи во регионите каде живеат Македонците, да се спречи негација и асимилација од Бугарија (ВИДЕО)

Албанија да вложи во регионите каде живеат Македонците, да се спречи негација и асимилација од Бугарија (ВИДЕО)

Го пренесуваме говорот на пратеникот Васил Стерјовски на седница на Парламентот на Република Албанија одржана на 12 февруари 2020 година, во врска со бугарската асимилација на Македонците во Албанија. - Почитувани пратеници, во името на партија која ги претставува Mакедонците во Албанија - Македонска алијанса за европска интеграција, сакам тука, пред

Албанија да вложи во регионите каде живеат Македонците, да се спречи негација и асимилација од Бугарија (ВИДЕО)

Албанија да вложи во регионите каде живеат Македонците, да се спречи негација и асимилација од Бугарија (ВИДЕО)

Го пренесуваме говорот на пратеникот Васил Стерјовски на седница на Парламентот на Република Албанија одржана на 12 февруари 2020 година, во врска со бугарската асимилација на Македонците во Албанија. - Почитувани пратеници, во името на партија која ги претставува Mакедонците во Албанија - Македонска алијанса за европска интеграција, сакам тука, пред

(Видео) СТРЕЈОВСКИ ЗАГPME: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притиcoците

(Видео) СТРЕЈОВСКИ ЗАГPME: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притиcoците

Почитувани пратеници. Во името на партија која ги претставува Mакедонците во Албанија – Македонска алијанса за европска интеграција, сакам тука, пред целата јавност, да ја покренам загриженоста на Македонската заедница во Албанија која изминатите години се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои

Пратеникот од единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, на пленарна седница на Парламентот во Тирана, ја изнесе, како што рече, загриженоста на македонската заедница во Албанија, која изминатите години се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците (ВИДЕО)

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците (ВИДЕО)

Почитувани пратеници. Во името на партија која ги претставува Mакедонците во Албанија – Македонска алијанса за европска интеграција, сакам тука, пред целата јавност, да ја покренам загриженоста на Македонската заедница во Албанија која изминатите години се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците

Пратеникот од единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, на пленарна седница на Парламентот во Тирана, ја изнесе, како што рече, загриженоста на македонската заедница во Албанија, која изминатите години се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да

Васил Стерјовски во албанскиот Парламент: „Бугарскиот амбасадор во Тирана, ветил компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик во Пустец“

Васил Стерјовски во албанскиот Парламент: „Бугарскиот амбасадор во Тирана, ветил компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик во Пустец“

Македонската заедница во Албанија, според пратеникот на „Македонска алијанса за европска интеграција“, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето малцинство. „И тогаш, ние, како Македонска заедница во Албанија, остро протестиравме, реагиравме дека сме против негирање на правата

Бугарскиот амбасадор во Тирана, во единствената македонска општина – Пустец, ветувал компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик

Бугарскиот амбасадор во Тирана, во единствената македонска општина – Пустец, ветувал компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик

Македонската заедница во Албанија, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето малцинство. Особено сме загрижени што нашата земја потклекна под притисокот на Бугарија, со уцената за вето за влез во ЕУ, и во законот се вметна признавање на непостоечко бугарско малцинство во Албанија

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците

Тирана,14 февруари 2020 (МИА) – Пратеникот од единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, на пленарна седница на Парламентот во Тирана, ја изнесе, како што рече, загриженоста на македонската заедница во Албанија, која изминатите години се соочува со растечки тренд и континуирани

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците

Пратеникот од единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција(МАЕИ), Васил Стерјовски, на пленарна седница на Парламентот во Тирана, ја изнесе, како што рече, загриженоста на македонската заедница во Албанија, која изминатите години се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го

Бугарскиот амбасадор во Тирана во единствената македонска општина – Пустец, ветувал компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик

Бугарскиот амбасадор во Тирана во единствената македонска општина – Пустец, ветувал компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик

Тирана, 14. Февруари – Македонската заедница во Албанија, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето малцинство. Особено сме загрижени што нашата земја потклекна под притисокот на Бугарија, со уцената за вето за влез во ЕУ, и во законот се вметна признавање на непостоечко бугарско