притисни ентер »

Двосмислен говор

Двосмислен говор

Историјата, па и македонската, памети многу последни битки, решавачки за опстанокот на државата, на народот. Но тоа е сепак историја. Совремиево заврши со такви „црносудбински“ нешта, не затоа што Фукујама нареди крај на историјата туку затоа што светот научи нешто од историјата па следствено функционира поинаку. (Иако не научи баш се’, зашто „светот“

Последната битка

Последната битка

Смрдеата од „чистата демократија“ почна веќе да допира до јоносферата, ама ние абер немаме барем малку да го подрасчистиме воздухот. Зошто? Па, прво, она надлежно Министерство за расчистување на воздухот е (докажано) тотално неспособно, а второ – одмори се, иако некој ќе забележи дека одделни служби, особено правосудни, ама и еколошки, се на одмор