притисни ентер »

ОЈО Скопје отвори постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

ОЈО Скопје отвори постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежен суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно седум лица за кривично дело – „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик, кои го прекршиле полицискиот час и против две лица за кривично дело – „фалсификување исправа“ од член

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно 7 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно 7 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција

ОЈО покрена постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи

ОЈО покрена постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи

Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100 дневни глоби при што висината на една дневна глоба да ја одреди на износ од 20 евра во денарска противвредност. Скопското

ОЈО Скопје отвори постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

ОЈО Скопје отвори постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежен суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно седум лица за кривично дело – „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик, кои го прекршиле полицискиот час и против две лица за кривично дело – „фалсификување исправа“ од член

Две лица фатени со лажни ПЦР тестови на скопскиот аеродром

Две лица фатени со лажни ПЦР тестови на скопскиот аеродром

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежен суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно 7 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција

Постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

Постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежен суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно 7 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција

Обвинителство бара казна за гостиварец кој заминал за Швајцарија, а имал решение за изолација

Обвинителство бара казна за гостиварец кој заминал за Швајцарија, а имал решение за изолација

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Гостивар, поднесе Предлог за издавање казнен налог против 44-годишен гостиварец кој го сторил кривичното дело –  Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик и на Основниот суд Гостивар му предложи на обвинетиот да изрече парична казна

Гостиварец со позитивен корона тест отпатувал за Швајцарија

Гостиварец со позитивен корона тест отпатувал за Швајцарија

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Гостивар, поднесе Предлог за издавање казнен налог против 44-годишен гостиварец кој го сторил кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик и на Основниот суд Гостивар му предложи на обвинетиот да изрече парична казна

ОЈО Скопје поднесе обвинение против три лица поради непочитување на полициски час

ОЈО Скопје поднесе обвинение против три лица поради непочитување на полициски час

ОЈО Скопје поднесе обвинение против три лица поради непочитување на полициски час Надлежен јавен обвинител од Основното јавно oбвинителство Скопје поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица, за кривично дело – „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинетите биле

Казнет гостиварец, кој позитивен на корона заминал во Швајцарија

Казнет гостиварец, кој позитивен на корона заминал во Швајцарија

Како што информираат од ЈО, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Гостивар на Основниот суд Гостивар му предложи на обвинетиот да му изрече парична казна во висина од 100 дневни глоби. -Обвинетиот на 5 мај 2021 година за време на епидемија, постапил спротивно на упатствата и прописите со кои беа определени мерки за сузбивање и спречување

Парична казна за гостиварец кој не го почитувал полицискиот час​

Парична казна за гостиварец кој не го почитувал полицискиот час​

Поднесен е предлог за издавање казнен налог против 44 годишен гостиварец кој сторил кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Како што информираат од ЈО, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Гостивар на Основниот суд Гостивар му предложи на обвинетиот да му изрече парична казна во висина

Обвинение против три лица за непочитување на полицискиот час во Скопје​

Обвинение против три лица за непочитување на полицискиот час во Скопје​

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно oбвинителство Скопје поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица, за кривично дело – „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик. – Обвинетите биле затекнати како се движат надвор од своите домови во Скопје за време на важечкиот

Имал позитивен корона тест, а заминал за Швајцарија – еве колкава парична казна го очекува овој 44 годишен гостиварец

Имал позитивен корона тест, а заминал за Швајцарија – еве колкава парична казна го очекува овој 44 годишен гостиварец

Имал позитивен корона тест, а заминал за Швајцарија – еве колкава парична казна го очекува овој 44 годишен гостиварец Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Гостивар, поднесе Предлог за издавање казнен налог против 44-годишен гостиварец кој го сторил кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија

Бил позитивен на ковид-19 па и го прекршил полицискиот час и заминал за Швајцарија

Бил позитивен на ковид-19 па и го прекршил полицискиот час и заминал за Швајцарија

Јавното обвинителство од Гостивар бара од судот гостиварец да биде казнет со 100 дневни глоби. Тој иако имал позитивен тест на коронавирусот, не само што не ја почитувал изолацијата како мерка, туку и го прекшил полицискиот час и тргнал за Швајцарија. Скопското обвинителство бара со по 2.000 евра да бидат казнети три лица кои го прекршиле полицискиот

Три лица обвинети за непочитување на полицискиот час во Скопје​

Три лица обвинети за непочитување на полицискиот час во Скопје​

За кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, надлежен јавен обвинител од Основното јавно oбвинителство Скопје поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица. Обвинетите биле затекнати како се движат надвор од своите домови во Скопје за време на важечкиот полициски

Три лица обвинети за непочитување на полицискиот час во Скопје​

Три лица обвинети за непочитување на полицискиот час во Скопје​

За кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, надлежен јавен обвинител од Основното јавно oбвинителство Скопје поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица. Обвинетите биле затекнати како се движат надвор од своите домови во Скопје за време на важечкиот полициски