притисни ентер »

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел.

Меркел не се гледа на ниту една политичка функција по завршување на мандатот

Меркел не се гледа на ниту една политичка функција по завршување на мандатот

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската Унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел

По завршувањето на мандатот Меркел не е заинтересирана за никаква функција

По завршувањето на мандатот Меркел не е заинтересирана за никаква функција

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ – ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската Унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел.

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел.

Меркел: По завршувањето на мандатот не ѝ стојам на располагање за ниту една политичка функција

Меркел: По завршувањето на мандатот не ѝ стојам на располагање за ниту една политичка функција

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел.

Меркел: По завршувањето на мандатот не ѝ стојам на располагање за ниту една политичка функција

Меркел: По завршувањето на мандатот не ѝ стојам на располагање за ниту една политичка функција

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел.

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Меркел: По завршувањето на мандатот не стојам на располагање за ниту една политичка функција

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската Унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел.

Меркел била погрешно сфатена: По завршувањето на мандатот се повлекува од политиката

Меркел била погрешно сфатена: По завршувањето на мандатот се повлекува од политиката

Германската канцеларка Ангела Меркел демантираше дека планира да се кандидира за некоја од водечките позиции во Европската унија. – По завршувањето на мандатот како канцелар во 2021 година не стојам на располагање за ниту една политичка функција, а тоа се однесува и на функциите во ЕУ, ја пренесуваат денеска германските медиуми изјавата на Меркел.

Меркел ги отфрли шпекулациите за идната функција во ЕУ

Меркел ги отфрли шпекулациите за идната функција во ЕУ

Германската канцеларка Ангела Меркел ги отфрли денеска новите серија шпекулации дека би можела да бара висока функција во Европската Унија кога ќе и заврши сегашниот мандат во Германија. Меркел минатата година го напушти водството на Христијанско-демократската партија (CDU) и изјави дека нема да бара петти мандат како канцеларка. Таа, исто така, изјавила

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека нема повеќе да биде дел од политичката сцена откако ќе го отслужи нејзиниот четврти мандат, побивајќи ги шпекулациите дека таа би можела да заземе некоја голема политичка функција во Брисел. „Нема да стапам на ниту една политичка функција, никаде, па ни во Европа,“ Меркел изјави на заеднчиката прес конференција

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека нема повеќе да биде дел од политичката сцена откако ќе го отслужи нејзиниот четврти мандат, побивајќи ги шпекулациите дека таа би можела да заземе некоја голема политичка функција во Брисел. „Нема да стапам на ниту една политичка функција, никаде, па ни во Европа,“ Меркел изјави на заеднчиката прес конференција

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека нема повеќе да биде дел од политичката сцена откако ќе го отслужи нејзиниот четврти мандат, побивајќи ги шпекулациите дека таа би можела да заземе некоја голема политичка функција во Брисел. „Нема да стапам на ниту една политичка функција, никаде, па ни во Европа,“ Меркел изјави на заеднчиката прес конференција

МЕРКЕЛ СЕ ПОВЛЕКУВА ОД ПОЛИТИКАТА: По четвртиот мандат германската канцеларка нема да врши друга јавна функција!

МЕРКЕЛ СЕ ПОВЛЕКУВА ОД ПОЛИТИКАТА: По четвртиот мандат германската канцеларка нема да врши друга јавна функција!

Ангела Меркел денес изјави дека по завршувањето на четвртиот мандат како канцелар на земјата, нема да врши никаква политичка функција, по шпекyлациите дека можеби ќе се кандидира за висока функција во Брисел. „Нема да бидам достапна за политичка функција, без разлика за која, вклучувајќи и фyнкција во Европската Унија“, изјави таа на прес конференцијата

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Ангела Меркел нема да стапи на нова политичка функција по мандатот

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека нема повеќе да биде дел од политичката сцена откако ќе го отслужи нејзиниот четврти мандат, побивајќи ги шпекулациите дека таа би можела да заземе некоја голема политичка функција во Брисел. „Нема да стапам на ниту една политичка функција, никаде, па ни во Европа,“ Меркел изјави на заеднчиката прес конференција