притисни ентер »

Радиоактивни животни на дното на океанот, 11 километри под вода

Радиоактивни животни на дното на океанот, 11 километри под вода

Животните кои живеат во најдлабоките делови на океаните во себе носат радиоактивен јаглерод, преостанат од нуклеарните тестови спроведени во текот на Студената војна. Научниците неодамна пронашле зголемено ниво на радиоактивен јаглерод во амфиподите, животни како шкампите, кои живеат и до 11 километри под површината на водата. Во тие темни длабочини,

На дното на океанот, километри под површината, пливаат радиоактивни животни. Погодете зошто…

На дното на океанот, километри под површината, пливаат радиоактивни животни. Погодете зошто…

32 Споделувања Share Tweet Животните кои живеат во најдлабоките делови од океанот во себе носат радиоактивен јаглерод. Зголемени нивоа на истиот неодамна научниците нашле во амфиподите – водни животни налик на ракчиња, кои живеат и до 11 километри под површината на водата. Овој радиоактивен јаглерод во амфиподите во најдлабоките делови од океанот е

Радиоактивни животни на дното на океанот, 11 километри под вода

Радиоактивни животни на дното на океанот, 11 километри под вода

Животните кои живеат во најдлабоките делови на океаните во себе носат радиоактивен јаглерод, преостанат од нуклеарните тестови спроведени во текот на Студената војна. Научниците неодамна пронашле зголемено ниво на радиоактивен јаглерод во амфиподите, животни како шкампите, кои живеат и до 11 километри под површината на водата. Во тие темни длабочини,

Радиоактивни животни на дното на океанот, 11 километри под вода

Радиоактивни животни на дното на океанот, 11 километри под вода

Животните кои живеат во најдлабоките делови на океаните во себе носат радиоактивен јаглерод, преостанат од нуклеарните тестови спроведени во текот на Студената војна. Научниците неодамна пронашле зголемено ниво на радиоактивен јаглерод во амфиподите, животни како шкампите, кои живеат и до 11 километри под површината на водата. Во тие темни длабочини,

Радиоактивни животни откриени 11 километри под водата

Радиоактивни животни откриени 11 километри под водата

Животните кои живеат во најдлабоките делови од океаните во себе носат радиоактивен јаглерод, покажуваат нуклеарните тестови спроведени во периодот на Студената војна. Научниците неодамна пронашле зголемени нивоа на радиоактивен јаглерод во амифоподите, суштества кои наликуваат на шкампи, кои живаат и до 11 километри под површината на водата. loading