притисни ентер »

Бочварски за МИА: Да не дозволиме главното урбанистичко биро да биде на Илинденска, туку кај архитектите

Бочварски за МИА: Да не дозволиме главното урбанистичко биро да биде на Илинденска, туку кај архитектите

Повторно актуализирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. – Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Бочварски за : Да не дозволиме главното урбанистичко биро да биде на Илинденска, туку кај архитектите, планерите и јавноста

Бочварски за : Да не дозволиме главното урбанистичко биро да биде на Илинденска, туку кај архитектите, планерите и јавноста

Скопје, 16 септември 2020 () – Повторно актуализирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за . – Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот

Бочварски за МИА: Да не дозволиме главното урбанистичко биро да биде на Илинденска, туку кај архитектите, планерите и јавноста

Бочварски за МИА: Да не дозволиме главното урбанистичко биро да биде на Илинденска, туку кај архитектите, планерите и јавноста

Повторно актуализирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. – Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби, најавува Бочварски

Актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби, најавува Бочварски

Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Законот за легализација ќе се врати на дневен ред во Собранието

Законот за легализација ќе се врати на дневен ред во Собранието

Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Бочварски: Ќе се актуелизира предложениот закон за легализација на дивоградби

Бочварски: Ќе се актуелизира предложениот закон за легализација на дивоградби

Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Бочварски најавува актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби

Бочварски најавува актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби

Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби, најавува Бочварски

Актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби, најавува Бочварски

Скопје, 15 септември 2020 () – Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за . -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот

Бочварски: Промени на предложениот закон за легализација на дивоградби

Бочварски: Промени на предложениот закон за легализација на дивоградби

Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Бочварски најави актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби

Бочварски најави актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби

Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби, најавува Бочварски

Актуелизирање на предложениот закон за легализација на дивоградби, најавува Бочварски

Повторно актуелизирање и промени на предложениот закон за легализација на дивоградби што е во собраниска процедура низ разговори со пратеничките групи и сите заинтересирани страни, најавува новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за МИА. -Законот е веќе во собраниска процедура, односно тоа е истиот закон што е поднесен. Во

Почна уривањето на дивоградбите во Вевчани

Почна уривањето на дивоградбите во Вевчани

Уривањето на дивоградби во Вевчани започна во 6 часот утрово. Од десетина кафулиња во општината се урива само еден угостителски локал и тоа во сопственост на ќерката на поранешниот градоначалник. Од таму обвинуваат дека се работи за политичка одмазда, бидејќи од сите дивоградби во општината единствено се руши настрешницата на нивниот локал. Тие тврдат

Борба против дивоградби во Вевчани со елементи на политички реваншизам ?!

Борба против дивоградби во Вевчани со елементи на политички реваншизам ?!

Вести Борба против дивоградби во Вевчани со елементи на политички реваншизам ?! 1 минута ago Со полициска асистенција, в зори уште пред петлите да запеат директорот на јавното комунално претријатие во Вевчани, придружуван од вработените со тешка механизација, тргнале да уриваат дел од угостителски објект- сопственост на ќерката на екс градоналачникот

Ќе се менува постапката за избор на надзор на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Ќе се менува постапката за избор на надзор на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Нови законски решенија во градежниот сектор, промени во постапката за избор на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми, градење по план, инвестиции во комунална инфраструктура. Тоа се дел од ветувањата на Владата во новата Програма за наредните четири години. Целта е целосно усогласување на системските закони што ја регулираат

Уривањето на дивоградбите е само еден од проблемите на Охрид

Уривањето на дивоградбите е само еден од проблемите на Охрид

Уривањето на дивоградбите е само еден од проблемите со кои се соочува Охрид во сферата на урбанизмот следејќи ги препораките на УНЕСКО. Можеби уште поголем ќе биде санирањето на состојбите што ги предизвика Законот за легализација на бесправно изградени објекти за којшто од локалната самоуправа велат дека бил катастрофален за градот, бидејќи му направил

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Нови законски решенија во градежниот сектор, промени во постапката за избор на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми, градење по план, инвестиции во комунална инфраструктура. Тоа се дел од ветувањата на Владата во новата Програма за наредните четири години. Целта е целосно усогласување на системските закони што ја регулираат

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Тоа се дел од ветувањата на Владата во новата Програма за наредните четири години. Целта е целосно усогласување на системските закони што ја регулираат областа на градежништвото и урбанизмот, јакнење на инспекцискиот надзор и надлежностите на државниот инспекторат за градежништво и урбанизам преку воведување регионални урбанистички инспектори, како

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Нови законски решенија во градежниот сектор, промени во постапката за избор на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми, градење по план, инвестиции во комунална инфраструктура. Тоа се дел од ветувањата на Владата во новата Програма за наредните четири години. Целта е целосно усогласување на системските закони што ја регулираат

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Ќе се менува постапката за изборот на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми

Скопје, 14 септември 2020 (МИА) – Нови законски решенија во градежниот сектор, промени во постапката за избор на надзорот на градбите за да се спречи спрегата со градежните фирми, градење по план, инвестиции во комунална инфраструктура. Тоа се дел од ветувањата на Владата во новата Програма за наредните четири години. Целта е целосно усогласување на