притисни ентер »

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секоја од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секоја од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секое од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Зависноста од смартфоните е пострашна отколку што си мислиме

Зависноста од смартфоните е пострашна отколку што си мислиме

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направија мета-анализа што опфати повеќе од 40 различни студии и врз основа на тоа дојдоа до заклучок дека просечно 23% од децата, тинејџерите и младите до 25 години патат од зависност од нивните смартфони. Во сите студии вкупно биле анализирани 41.871 испитаник. Во секоја од нив било откриено дека 10 до 30%

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секое од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Загрижувачки: Вака реагираат младите доколку им го одземете телефонот

Загрижувачки: Вака реагираат младите доколку им го одземете телефонот

Еден ден ќе сфатите дека вашиот мозок не функционира како што треба поради мобилните, ќе сфатите дека имате слаба меморија и дека потешко можете да најдете решенија и одговори на едноставни прашања, но ќе биде доцна, вели конгнитивно-социјалниот психологот Адријан Вард од Универзитетот на Тексас во Остин, кога станува збор за зависноста од мобилните

ПОСИЛНО ОД ДPOГА: Скоро една четвртина од младите се зaвиcни од своите електронски уреди

ПОСИЛНО ОД ДPOГА: Скоро една четвртина од младите се зaвиcни од своите електронски уреди

Скоро една четвртина од младите толку многу се потпира на паметните телефони, што тоа се претвора во зaвисност, сугeрира псиxијатриското истражување кое го пренесува BBC. Истражувањето кое го спроведе лондонскиот Кингс Колеџ покажува дека таквото зaвиcничко однесување значи дека луѓето се во пaникa кога ќе им го скратите пристапот до уредите и дека

Превземете нешто: Родители, паметните телефони ги прават глупави вашите деца

Превземете нешто: Родители, паметните телефони ги прават глупави вашите деца

Превземете нешто: Родители, паметните телефони ги прават глупави вашите деца Еден ден ќе сфатите дека вашиот мозок не функционира како што треба поради мобилните, ќе сфатите дека имате слаба меморија и дека потешко можете да најдете решенија и одговори на едноставни прашања, но ќе биде доцна, вели конгнитивно-социјалниот психологот Адријан Вард од

Загрижувачки: Вака реагираат младите доколку им го одземете телефонот

Загрижувачки: Вака реагираат младите доколку им го одземете телефонот

55355801 – beautiful young mom and her little daughter are using a smartphone and smiling while sitting on sofa at home Скоро една четвртина од младите токолку многу се потпира на паметните телефони, што тоа се претвора во зависност, сугерира психијатриското истражување кое го пренесува BBC. Истражувањето кое го спроведе лондонскиот Кингс Колеџ покажува

Зависност од паметните телефони: Младите во паника кога ќе им го земете уредот

Зависност од паметните телефони: Младите во паника кога ќе им го земете уредот

Речиси една четвртина од младите луѓе толку многу се потпираат на паметните телефони што тоа се претвора во зависност, сугерира психијатриска студија пренесена од BBC. Студијата на Универзитетот Кинг Колеџ во Лондон покажува дека ваквото зависносничко однесување значи дека луѓето паничат или се чувствуваат измамени ако им се одземе постојан пристап

Зависност од паметните телефони: Младите во паника кога ќе им го земете уредот

Зависност од паметните телефони: Младите во паника кога ќе им го земете уредот

Речиси една четвртина од младите луѓе толку многу се потпираат на паметните телефони што тоа се претвора во зависност, сугерира психијатриска студија пренесена од BBC. Студијата на Универзитетот Кинг Колеџ во Лондон покажува дека ваквото зависносничко однесување значи дека луѓето паничат или се чувствуваат измамени ако им се одземе постојан пристап

Научниците предупредуваат: Секој четврти тинејџер е зависен од мобилен

Научниците предупредуваат: Секој четврти тинејџер е зависен од мобилен

Студијата на Универзитетот Кинг Колеџ во Лондон покажува дека ваквото зависносничко однесување значи дека луѓето паничат или се чувствуваат измамени ако им се одземе постојан пристап до мобилниот и дека младите не можат да го контролираат времето што го поминуваат на своите мобилни телефони. Студијата предупредува дека ваквите зависности имаат сериозни