Пет до дванаесет за гласот на пензионерите

Веќе почна одбројувањето за почеток на парламентарните избори во нашата земја и сите анализи и предвидувања за победникот со пресметани незначителни промашувања се ставени на маса. Не се сомневам во математичката прецизност на агенциите и луѓето што се занимаваат со процена на рејтинзите, програмите и можностите на учесниците во изборите, но сакам