притисни ентер »

За фрлена маска на јавна површина во Франција 300 евра казна, се разградуваат 450 години

За фрлена маска на јавна површина во Франција 300 евра казна, се разградуваат 450 години

ИЗВОР Скопје24 | мај 21, 2020 На јавните површини насекаде во светот, сè почесто се забележуваат фрлени користени заштитни маски за еднократна употреба, како и заштитни ракавици. Во некои земји веќе постои предлог таквото неодговорно однесување да биде казнувано. Претставникот на округот Алпес-Маритимес во француското Национално собрание, Ерик Пуже,