притисни ентер »

ДИК се прогласи за ненадлежна за да пресече за началник на СВР Скопје

ДИК се прогласи за ненадлежна за да пресече за началник на СВР Скопје

ДИК се прогласи за ненадлежна за да пресече за началник на СВР Скопје Ристо Ставревски ќе биде прв човек на СВР СКопје. Вака пресече техничкиот министер Наќе Чулев после одлуката на ДИК дека е ненадлежна да се меша во кадровските решенија во МВР. И покрај тоа што заменичката на Чулев Славјанка Петровска не го сакаше Ставревски за прв човек на скопската

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

ДИК се прогласи за ненадлежна да одлучува за именувањето на Ристо Ставревски

ДИК се прогласи за ненадлежна да одлучува за именувањето на Ристо Ставревски

Членовите на ДИК се повикаа на член 46 од Законот за Влада во кој стои дека тие треба да пресечат кога има несогласувања меѓу двајцата технички министри, но само кога се работи за правни, финансиски или кадровски прашања поврзани со изборите – а именувањето на началници сметаат дека не е во доменот на Државната изборна комисија. Членовите на ДИК ги

По одлуката на ДИК, советникот на Јанкулоска сепак ќе биде шеф на СВР Скопје

По одлуката на ДИК, советникот на Јанкулоска сепак ќе биде шеф на СВР Скопје

По одлуката на Државната изборна комисија која се прогласи за ненадлежна да одлучува по барањето на техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев за неговото решение, советникот на поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, Ристо Ставревски сепак ќе биде началник на СВР Скопје. Министерот Чулев за Фокус потврди дека со одлуката

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

ДИК: Не сме ненадлежни да одлучуваме по барањето мислење на Чулев за назначувањето шеф на СВР-Скопје

ДИК: Не сме ненадлежни да одлучуваме по барањето мислење на Чулев за назначувањето шеф на СВР-Скопје

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница утврди дека решението за назначување на раководна позиција од страна на министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни финансиски или кадровски прашања поврзани со организација на изборите. Членовите на Државната изборна комисија едногласно гласаа за овој

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

ДИК се иззема: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на Чулев за шеф на СВР Скопје

ДИК се иззема: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на Чулев за шеф на СВР Скопје

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница утврди дека решението за назначување на раководна позиција од страна на министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни финансиски или кадровски прашања поврзани со организација на изборите. Членовите на ДИК едногласно се изјаснија за ваквиот заклучок, укажувајќи

ДИК се прогласи за ненадлежна и го „реши“ спорот со началникот на скопската полиција

ДИК се прогласи за ненадлежна и го „реши“ спорот со началникот на скопската полиција

Државната изборна комисија, на денешната седница, се прогласи за ненадлежна да решава за спорот меѓу техничките министер и заменик-министерка околу именувањето на началникот на СВР-Скопје. ДИК пресече дека решението за назначување на раководна позиција од страна на министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

ДИК се прогласи за ненадлежна да решава по барањето на министерот Чулев

ДИК се прогласи за ненадлежна да решава по барањето на министерот Чулев

Решението за назначување на раководна позиција од министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни, финансиски или кадровски прашања поврзани со организација на изборите, пресече Државната изборна комисија.Членовите едногласни за овој заклучок укажувајќи дека не се надлежни да одлучуваат по барањето за мислење

ДИК се прогласи за НЕНАДЛЕЖНА за решавање на спорот за ПРВ ЧОВЕК НА СВР СКОПЈЕ

ДИК се прогласи за НЕНАДЛЕЖНА за решавање на спорот за ПРВ ЧОВЕК НА СВР СКОПЈЕ

Државната изборна комисија се прогласи за ненадлежна во врска со спорот околу назначувањето на прв човек на СВР Скопје. Елизабета Апостоловска од ДИК рече дека Комисијата нема надлежност да одлучува по ова прашање и оти тоа го заснова на некои членови од Законот за влада. Борис Кондарко, пак, додаде дека ДИК нема моќ да дава проценки за законитоста

ДИК се прогласи за НЕНАДЛЕЖНА за решавање на спорот за ПРВ ЧОВЕК НА СВР СКОПЈЕ

ДИК се прогласи за НЕНАДЛЕЖНА за решавање на спорот за ПРВ ЧОВЕК НА СВР СКОПЈЕ

Државната изборна комисија се прогласи за ненадлежна во врска со спорот околу назначувањето на прв човек на СВР Скопје. Елизабета Апостоловска од ДИК рече дека Комисијата нема надлежност да одлучува по ова прашање и оти тоа го заснова на некои членови од Законот за влада. Борис Кондарко, пак, додаде дека ДИК нема моќ да дава проценки за законитоста

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето мислење на Чулев за назначувањето шеф на СВР-Скопје

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето мислење на Чулев за назначувањето шеф на СВР-Скопје

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница утврди дека решението за назначување на раководна позиција од страна на министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни финансиски или кадровски прашања поврзани со организација на изборите. Членовите на Државната изборна комисија едногласно гласаа за овој

ДИК одлучи дека е ненадлежна за спорниот началник на СВР Скопје назначен од Чулев

ДИК одлучи дека е ненадлежна за спорниот началник на СВР Скопје назначен од Чулев

Државната изборна комисија (ДИК) се прогласи за ненадлежна да одлучи по барањето за мислење на техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев во врска со неговата одлука да го назначи Ристо Ставревски за шеф на СВР Скопје. Дополнителната заменичка министерка Славјанка Петровска не се потпиша на одлуката за именување на Ставревски со образложение

ДИК: Не сме ненадлежни да одлучуваме по барањето мислење на Чулев за назначувањето шеф на СВР-Скопје

ДИК: Не сме ненадлежни да одлучуваме по барањето мислење на Чулев за назначувањето шеф на СВР-Скопје

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница  утврди дека решението за назначување на раководна позиција од страна на министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни финансиски или кадровски прашања поврзани со организација на изборите. Членовите на Државната изборна комисија едногласно гласаа за овој

ДИК: Ние не сме надлежни да одлучуваме за назначувањето за началникот Ставревски

ДИК: Ние не сме надлежни да одлучуваме за назначувањето за началникот Ставревски

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница  утврди дека решението за назначување на раководна позиција од страна на министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни финансиски или кадровски прашања поврзани со организација на изборите. Членовите на Државната изборна комисија едногласно гласаа за овој

ДИК се прогласи ненадлежна за барањето на Чулев за мислење за назначувањето шеф на СВР-Скопје

ДИК се прогласи ненадлежна за барањето на Чулев за мислење за назначувањето шеф на СВР-Скопје

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) денеска едногласно изгласаа заклучок дека не се надлежни да одлучуваат по барањето мислење на министерот за внатрешни работи Наќе Чулев во врска со одлуката за именувањето на Ристо Ставревски за шеф на СВР-Скопје, која не беше потпишана од дополнителната заменик-министерка во МВР Славјанка Петровска. Државната