притисни ентер »

Поларната светлина сега може да се набљудува во живо (ВИДЕО)

Поларната светлина сега може да се набљудува во живо (ВИДЕО)

ФУТУРАМА Поларната светлина сега може да се набљудува во живо (ВИДЕО) Никола Бурагев 6 минути 0 0 Отсега сите ќе можат да уживаат во набљудувањето на овој природен феномен од своите домови – овозможен е пренос во живо на поларната светлина аурора бореалис. Сезоната на видливост на аурора бореалис обично трае од декември до април, меѓутоа патувањата

Американски нобеловец: Најлошото од коронавирусот ќе помине побрзо отколку што се мисли

Американски нобеловец: Најлошото од коронавирусот ќе помине побрзо отколку што се мисли

ФУТУРАМА Американски нобеловец: Најлошото од коронавирусот ќе помине побрзо отколку што се мисли Никола Бурагев 7 минути 1 1 Нобеловецот и биофизичар од Стенфорд, Мајкл Левит, почнал со анализирање на бројни случаи на коронавирус во јануари и правилно предвидел дека Кина ќе излезе од најлошата фаза на епидемијата многу побрзо отколку што предвидувале