притисни ентер »

На парадата во Париз се појави „летачки војник“

На парадата во Париз се појави „летачки војник“

По повод францускиот национален празник Ден на падот на Бастиља во Париз, вниманието го привлече поранешниот џет-ски шампион Фреки Запата кој леташе на својот „Флајбор ер“ – лебдечка купола која му овозможува маневри како од научнофантастичните филмови. Спектакуларна сцена се одвиваше на дефилето пред трибината, на која седеше претседателот Емануел

На парадата во Париз се појави „летачки војник“

На парадата во Париз се појави „летачки војник“

По повод францускиот национален празник Ден на падот на Бастиља во Париз, вниманието го привлече поранешниот џет-ски шампион Фреки Запата кој леташе на својот „Флајбор ер“ – лебдечка купола која му овозможува маневри како од научнофантастичните филмови. Спектакуларна сцена се одвиваше на дефилето пред трибината, на која седеше претседателот Емануел

ВИДЕО: Спектакуларна сцена на парадата во Париз: Летечки човек со пушка пред Макрон

ВИДЕО: Спектакуларна сцена на парадата во Париз: Летечки човек со пушка пред Макрон

Во Париз е во тек парадата по повод францускиот национален празник Денот на падот на Бастилја, на кој е приредена спектакуларна сцена на дефилето пред Макрон. #14Juillet L'arrivée du Flyboard pour ouvrir le défilé pic.twitter.com/RXfHQAO2ay — Le 20Heures France2 (@20hFrance2) July 14, 2019 Пред трибината каде што е францускиот претседател Емануел Макрон,

Заврши воената парада во Париз

Заврши воената парада во Париз

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

Макрон исвиркан, парадата заврши

Макрон исвиркан, парадата заврши

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

Заврши воената парада во Париз (видео)

Заврши воената парада во Париз (видео)

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

ВИДЕО: Демонстрацијата на човекот-летало на воената парада во Париз

ВИДЕО: Демонстрацијата на човекот-летало на воената парада во Париз

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

СПЕКТАКУЛАРНО: На воената парада во Париз се појави „летачки војник“ (ВИДЕО)

СПЕКТАКУЛАРНО: На воената парада во Париз се појави „летачки војник“ (ВИДЕО)

Запата носеше автоматска пушка во раката, што покажува дека ова летало може да се користи во арсеналот на француската армија. Една од најспектакуларните сцени на воената парада по повод Денот на падот на Бастилја, која денес се одржа во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција,

Спектакуларна сцена на парадата во Париз: Летачки војник со автомат пролета покрај трибината на Макрон

Спектакуларна сцена на парадата во Париз: Летачки војник со автомат пролета покрај трибината на Макрон

Во Париз во тек е парада по повод францускиот национален празник Ден на падот на Бастиља, а една од најспектакуларните сцени на дефилето пред трибината, на која седеше претседателот Емануел Макрон, ја приреди поранешниот џет-ски шампион Фреки Запата кој леташе на својот „Флајбор ер“ - лебдечка купола која му овозможува маневри како од научнофантастичните

СПЕКТАКУЛАРНО: На воената парада во Париз се појави „летачки војник“

СПЕКТАКУЛАРНО: На воената парада во Париз се појави „летачки војник“

Запата носеше автоматска пушка во раката, што покажува дека ова летало може да се користи во арсеналот на француската армија. Една од најспектакуларните сцени на воената парада по повод Денот на падот на Бастилја, која денес се одржа во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција,

Заврши воената парада во Париз (видео)

Заврши воената парада во Париз (видео)

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

Најефектна демонстрацијата на човекот-летало на воената парада во Париз (ВИДЕО)

Најефектна демонстрацијата на човекот-летало на воената парада во Париз (ВИДЕО)

Нејзиниот пронаоѓач Франки Запата, ја пилотираше својата машина со пушка в рака, на неколку десетици метри над земјата. Машина која може да развие брзина до 190 километри на час, со автономија од околу десет минути. Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор

Заврши воената парада во Париз (видео)

Заврши воената парада во Париз (видео)

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

(ВИДЕО) Војници од иднината: На парадата во Париз се појави „летачки војник“

(ВИДЕО) Војници од иднината: На парадата во Париз се појави „летачки војник“

Една од најспектакуларните сцени на воената парада по повод Денот на падот на Бастилја, која денес се одржа во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, беше подготвена од поранешниот шампион во џет-ски Фреки Запата кој леташе на „Флајборд еру“ – летачка купола. Запата носеше

Заврши воената парада во Париз (видео)

Заврши воената парада во Париз (видео)

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

(Видео) Летачки војник на иднината на воената парада во Париз

(Видео) Летачки војник на иднината на воената парада во Париз

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

Заврши воената парада во Париз (видео)

Заврши воената парада во Париз (видео)

Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ги покажа

Во Париз почна парадата по повод Денот на падот на Бастилја

Во Париз почна парадата по повод Денот на падот на Бастилја

Во Париз во тек е парадата по повод францускиот национален празник Ден на падт на Бастилја, а покрај домаќинот претседателот Емануел Макрон, дефилето го следат германската канцеларка Ангела Меркел, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенверг, претседателот на ЕК во заминување Жан-Клод Јункер и други угледни гости. Меѓу присутните не е британската

Спектакл на воената парада: Човек со пушка леташе над Шанзелизе

Спектакл на воената парада: Човек со пушка леташе над Шанзелизе

ФотоРојтерс Светскиот шампион во џет-ски Французинот Френки Запата од Марсеј полета на неговиот „флајборд“неколку десетици метри над Шанзелизе во Париз за време на традиционалната парада по повод францускиот национален празник 14 јули. Запата леташе во футуристички спектакл, лебдејќи исправено со пушка во раката. Француската министерка за одбрана 

ВИДЕО: Во Париз почна парадата по повод Денот на падот на Бастилја

ВИДЕО: Во Париз почна парадата по повод Денот на падот на Бастилја

Во Париз во тек е парадата по повод францускиот национален празник Ден на падт на Бастилја, а покрај домаќинот претседателот Емануел Макрон, дефилето го следат германската канцеларка Ангела Меркел, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенверг, претседателот на ЕК во заминување Жан-Клод Јункер и други угледни гости. Меѓу присутните не е британската