притисни ентер »

Милошоски: Акцијата на полицијата на Заев во Вевчани, покажа дека единствениот карневал кој што е дозволен во оваа држава е само  карневалот во Владата

Милошоски: Акцијата на полицијата на Заев во Вевчани, покажа дека единствениот карневал кој што е дозволен во оваа држава е само карневалот во Владата

Милошоски: Акцијата на полицијата на Заев во Вевчани, покажа дека единствениот карневал кој што е дозволен во оваа држава е само карневалот во Владата -Она што се случи денеска во Вевчани, еден карневал кој е традиција веќе 1400 години, кој не бил забранет ниту во Османлиско време ниту во било која окупација, ниту во било која администрација – што

Полиција упадна на Вевчанскиот карневал, карневалците револтирани, МВР тврди се кршеле мерките за Ковид-19

Полиција упадна на Вевчанскиот карневал, карневалците револтирани, МВР тврди се кршеле мерките за Ковид-19

Embedded video for Полиција упадна на Вевчанскиот карневал, карневалците револтирани, МВР тврди се кршеле мерките за Ковид-19 МВР: Имаше договор за карневалот, полицијата интервенираше зошто не го испочитуваа Полициски службеници денеска интервенираа во Вевчани поради непочитувањето на мерките и прописите за спречување на ширење на коронавирусот односно

Милошоски: Акцијата на полицијата на Заев во Вевчани, покажа дека единствениот карневал кој што е дозволен во оваа држава е само карневалот во Владата

Милошоски: Акцијата на полицијата на Заев во Вевчани, покажа дека единствениот карневал кој што е дозволен во оваа држава е само карневалот во Владата

-Она што се случи денеска во Вевчани, еден карневал кој е традиција веќе 1400 години, кој не бил забранет ниту во Османлиско време ниту во било која окупација, ниту во било која администрација – што би рекол еден премиер, е само лице на власта која што нема демократски капацитет да поднесе критика и демократско исмејување. Карневалот во Вевчани е една

Милошоски: Власта на Заев не трпи критика, затоа полицијата со употреба на сила го растури Вевчанскиот карневал

Милошоски: Власта на Заев не трпи критика, затоа полицијата со употреба на сила го растури Вевчанскиот карневал

Власта на Заев не трпи критика и исмевање, ни медиумски, ни локално. Тоа е суштинската причина зошто полицијата денес со употреба на сила го растури Вевчанскиот карневал, традиција постара од 1.300 години, во која на духовит начин се критикувала секоја власт, вели пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски  по денешните настани во Вевчани каде полицијата

Милошоски: Власта на Заев не трпи критика, затоа полицијата со употреба на сила го растури Вевчанскиот карневал

Милошоски: Власта на Заев не трпи критика, затоа полицијата со употреба на сила го растури Вевчанскиот карневал

Власта на Заев не трпи критика и исмевање, ни медиумски, ни локално. Тоа е суштинската причина зошто полицијата денес со употреба на сила го растури Вевчанскиот карневал, традиција постара од 1.300 години, во која на духовит начин се критикувала секоја власт, вели пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски  по денешните настани во Вевчани каде полицијата

МВР  СЕ ОГЛАСИ ЗА ТЕНЗИИТЕ ВО ВЕВЧАНИ - Сакале да спречат само поголемо групирање

МВР СЕ ОГЛАСИ ЗА ТЕНЗИИТЕ ВО ВЕВЧАНИ - Сакале да спречат само поголемо групирање

МВР излезе со образложение за денешните настани во Вевчани, каде настанаа тензи помеѓи граѓани кои се обидоа да одржат карневал и поголем број на полициски служебници. Од СВР Охрид велат дека полицијата само сакала да спречи групирање на повеќе лица. Според Портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски интервенцијата на полицијата била поради непочитувањето

Полицијата го растури Вевчанскиот карневал

Полицијата го растури Вевчанскиот карневал

Полициски службеници го растурија карневалот во Вевчани, кој оваа година не беше официјално организиран од страна на Општината поради пандемијата на коронавирус. Присутните ја дочекаа полицијата со пцовки, а настана и турканица меѓу василичарите и полицајците. Засега нема официјално соопштение од МВР за настанот, ниту дали има уапсени. Група вевчанци

МВР објасни зошто биле апсењата во Вевчани, не објасни зошто не апсеше во Штип

МВР објасни зошто биле апсењата во Вевчани, не објасни зошто не апсеше во Штип

И покрај договорот постигнат по три одржани состаноци да нема групирање за Вевчанскиот карневал, поголема група се собра во Вевчани и не ги почитуваше мерките, затоа интервениравме, велат од МВР откако денеска полицијата го спречи одржувањето на Карневалот. Иако пред само еден месец имаше масовна прослава во Штип по повод победата на кандидатот на

Полицијата го растури Вевчанскиот карневал

Полицијата го растури Вевчанскиот карневал

Полициски службеници го растурија карневалот во Вевчани, кој оваа година не беше официјално организиран од страна на Општината поради пандемијата на коронавирус. Присутните ја дочекаа полицијата со пцовки, а настана и турканица меѓу василичарите и полицајците. Засега нема официјално соопштение од МВР за настанот, ниту дали има уапсени. Група вевчанци

Полицијата го растури Вевчанскиот карневал

Полицијата го растури Вевчанскиот карневал

Полициски службеници го растурија карневалот во Вевчани, кој оваа година не беше официјално организиран од страна на Општината поради пандемијата на коронавирус. Од Министерството за внатрешни работи соопштија дека полицијата интервенирала поради непочитувањето на мерките за спречување на ширење на коронавирусот односно забраната за групирање на повеќе

МВР  СЕ ОГЛАСИ ЗА ТЕНЗИИТЕ ВО ВЕВЧАНИ - Сакале да спречат само поголемо групирање

МВР СЕ ОГЛАСИ ЗА ТЕНЗИИТЕ ВО ВЕВЧАНИ - Сакале да спречат само поголемо групирање

МВР излезе со образложение за денешните настани во Вевчани, каде настанаа тензи помеѓи граѓани кои се обидоа да одржат карневал и поголем број на полициски служебници. Од СВР Охрид велат дека полицијата само сакала да спречи групирање на повеќе лица. Според Портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски интервенцијата на полицијата била поради непочитувањето

Полицијата интервенираше во Вевчани по групирањето на откажаниот Вевчански карневал

Полицијата интервенираше во Вевчани по групирањето на откажаниот Вевчански карневал

Полицијата го растури вевачнскиот карневал откако Вевчанци се судриле со полицајци кои се обиделе да спречат поголеми групирања на дел од  василичарите, кои и покрај апелите за заштита од коронавирусот не се откажаа годинешниот карневал и продефилираа на традиционалните поворки. Од МВР велат дека полицајците интервенирале во Вевчани бидејќи не се почитувале

Полицијата го растури карневалот во Вевчани, фрштеа пцовки од василичарите на дефилето

Полицијата го растури карневалот во Вевчани, фрштеа пцовки од василичарите на дефилето

Полицијата го растури карневалот во Вевчани, кој оваа година не беше официјално организиран од страна на Општината поради пандемијата на коронавирус. Од Министерството за внатрешни работи соопштија дека полицијата интервенирала поради непочитувањето на мерките за спречување на ширење на коронавирусот односно забраната за групирање на повеќе од четири

МВР: Имаше договор за карневалот, полицијата интервенираше зошто не го испочитуваа

МВР: Имаше договор за карневалот, полицијата интервенираше зошто не го испочитуваа

Полициски службеници денеска интервенираа во Вевчани поради непочитувањето на мерките и прописите за спречување на ширење на коронавирусот односно забраната за групирање на повеќе од четири лица со што, како што информира полицијата, се загрозува здравјето на граѓаните во услови на глобална пандемија. - И покрај претходно постигнатиот договор на три

(ВИДЕО) МВР за акцијата во Вевчани: Не се почитуваа мерките, иако беше договорено

(ВИДЕО) МВР за акцијата во Вевчани: Не се почитуваа мерките, иако беше договорено

Полицајците интервенирале во Вевчани бидејќи не се почитувале мерките за заштита од коронавирусот и забраната за групирање на повеќе од четири лица, велат од Министерството за внатрешни работи по акцијата на карневалот. Од МВР сметаат дека со прекршувањето на овие мерки, се загрозува здравјето на граѓаните во услови на глобалната пандемија. Неофицијално,

Милошоски: Пендрек за вевчанци по наредба на Заев

Милошоски: Пендрек за вевчанци по наредба на Заев

Милошоски: Пендрек за вевчанци по наредба на Заев Власта на Заев не трпи критика и исмевање, ни медиумски, ни локално. Тоа е суштинската причина зошто полицијата денес со употреба на сила го растури Вевчанскиот карневал, традиција постара од 1.300 години, во која на духовит начин се критикувала секоја власт. 📌Карневалот во Вевчани е на отворено и

ТЕНЗИЧНО ВО ВЕВЧАНИ: Вевчанци се обидоа да организираат карневал, ПОЛИЦИЈАТА ЗАБРАНИ (ВИДЕО)

ТЕНЗИЧНО ВО ВЕВЧАНИ: Вевчанци се обидоа да организираат карневал, ПОЛИЦИЈАТА ЗАБРАНИ (ВИДЕО)

Вевчанскиот карневал традиционално секоја година се одржува на 13 и 14 јануари, а според некои извори тој постои повеќе од 1.400 години. Сепак, оваа година истиот е забранент бидејќи на сила се забранните за собири и организирање на настани, со цел спречување на пандемијата на корона вирусот. Но вевчанци и покрај тоа с еобидоа и годинава да ја продолжат