притисни ентер »

Дали се паметните телефони – цигари на модерното време?

Дали се паметните телефони – цигари на модерното време?

Живееме во ера во која мобилните телефони ги нарушија социјалните односи. Но, уште позастрашувачки е фактот дека тие влијаат и на здравјето. Од познатите личности до бебињата – сите се навистина навлечени… Во последно време, на социјалните мрежи се појавија слики од разни кафулиња, кои им кажуваат на своите гости дека немаат „wi-fi“ и дека наместо

Над илјада апликации на мобилните откриваат информации без знаење на корисникот

Над илјада апликации на мобилните откриваат информации без знаење на корисникот

На пример, апликација за следење на „оние денови“ кај жените сподели чувствителни информации со Фејсбук, како и со други компании. Слично на овој случај, апликациите дизајнирани да ги спречат автоматизираните повици ги споделуваат податоците за корисниците со компаниите за аналитика, соопшти Cnet. Секогаш кога некој уред испраќа податоци, сообраќајот