притисни ентер »

Денес го славиме Спасовден – Вознесение Христово

Денес го славиме Спасовден – Вознесение Христово

ИЗВОР Скопје24 | јуни 10, 2021 Четириесет дена по Воскресението, Спасителот го остварува она што го вети од почетокот. Се врати при Својот Отец за да Го испрати при учениците Духот на Вистината. Оттогаш Христос седи од десната страна на Отецот. Одењето кај Отецот е чин јавен: се случува пред очите на апостолите. Христос се подига во воздухот и облак

Денес го славиме Спасовден – Вознесение Христово

Денес го славиме Спасовден – Вознесение Христово

ИЗВОР Скопје24 | јуни 10, 2021 Четириесет дена по Воскресението, Спасителот го остварува она што го вети од почетокот. Се врати при Својот Отец за да Го испрати при учениците Духот на Вистината. Оттогаш Христос седи од десната страна на Отецот. Одењето кај Отецот е чин јавен: се случува пред очите на апостолите. Христос се подига во воздухот и облак