притисни ентер »

Мали камерни состави: Jубилеен концерт на виолинистката Пламенка Трајковска

Мали камерни состави: Jубилеен концерт на виолинистката Пламенка Трајковска

На репертоарот на концертот „Лејдис анд џентлмен“ се композиции од опусот „Светулки“ за соло виолина во поп романтичен стил, теми од албумот „Апасионато“ од Пламенка Трајковска и македонски кросовер од албумот „Корени“. Виолинистката Пламенка Трајковска на седми јули, во Сули ан, со почеток во 20.30 часот, ќе го одржи својот јубилеен концерт со наслов

Вечерва јубилеен концерт на Пламенка Трајковска во Сули ан

Вечерва јубилеен концерт на Пламенка Трајковска во Сули ан

Познатата македонска виолинистка, членка на државната Филхармонија и на музичката организација „Пламенка Трајковска – мали камерни состави“, вечерва, со почеток во 20.30 часот ќе одржи концерт во Сули ан во Старата скопска чаршија. Поводот е 25-годишнината од основањето на нејзиниот прв гудачки квартет. Концертот е насловен „ Лејдис енд џентлмен“ (Ladies

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска: „Ladies and gentlemen” на ФЛУ во Сули Ан

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска: „Ladies and gentlemen” на ФЛУ во Сули Ан

На концертот, Трајковска ќе се претстави со својот музички опус и на него ќе настапат и нејзините долгогодишни колешки како гудачки квинтет и „Трио Џентлмен“. – На програмата се вкрстуваат авторски композиции во специфичниот израз на Пламенка Трајковска, романтични теми, македонски и теми од класичната музика. Атрактивноста на концертот произлегува

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN”

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN”

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN” вечер ќе се одржи на Факултетот за ликовни уметности – Сули ан. На концертот, Трајковска ќе се претстави со својот музички опус и на него ќе настапат и нејзините долгогодишни колешки како гудачки квинтет и „Трио Џентлмен“. – На програмата се вкрстуваат авторски композиции во специфичниот

Скопско лето: Концерт ,,Ladies and Gentlemen” во Сули ан

Скопско лето: Концерт ,,Ladies and Gentlemen” во Сули ан

На програмата на Скопско лето 2020 вечерва е концертот ,,Ladies and Gentlemen” од 20:30 во Сули ан. Согласно објавените протоколи бројот на публиката ќе биде ограничен и задолжително ќе биде почитувањето на препорачаните мерки: – носење заштитни маски – мерење телесна температура – одржување на пропишаната физичка дистанца меѓу посетителите во гледалиштето

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN”

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN”

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN” вечер ќе се одржи на Факултетот за ликовни уметности – Сули ан. На концертот, Трајковска ќе се претстави со својот музички опус и на него ќе настапат и нејзините долгогодишни колешки како гудачки квинтет и „Трио Џентлмен“. – На програмата се вкрстуваат авторски композиции во специфичниот

Jубилеен концерт на Пламенка Трајковска

Jубилеен концерт на Пламенка Трајковска

Во Сули Ан, со почеток во 20.30 частот, ќе биде одржан јубилејниот концерт на Пламенка Трајковска, насловен како Ladies and Gentlemen. Нашата еминентна виолинистка, членка на државната Филхармонија, како и на музичката организација „Пламенка Трајковска – мали камерни состави“, ќе се претстави со дел од својот богат музички репертоар, а ќе настапат

Во Сули Ан вечерва јубилеен концерт на Пламенка Трајковска

Во Сули Ан вечерва јубилеен концерт на Пламенка Трајковска

Вечерва  во Сули Ан, со почеток во 20.30 частот, ќе биде одржан јубилејниот концерт на Пламенка Трајковска, насловен како Ladies and Gentlemen. Нашата еминентна виолинистка, членка на државната Филхармонија, како и на музичката организација „Пламенка Трајковска - мали камерни состави“, ќе се претстави со дел од својот богат музички репертоар, а ќе

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN”

Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN”

Скопје, 7 јули 2020 () – Јубилеен концерт на Пламенка Трајковска „LADIES AND GENTLEMEN” вечер ќе се одржи на Факултетот за ликовни уметности – Сули ан. На концертот, Трајковска ќе се претстави со својот музички опус и на него ќе настапат и нејзините долгогодишни колешки како гудачки квинтет и „Трио Џентлмен“. – На програмата се вкрстуваат авторски

Jубилеен концерт на Пламенка Трајковска

Jубилеен концерт на Пламенка Трајковска

Во Сули Ан, со почеток во 20.30 частот, ќе биде одржан јубилејниот концерт на Пламенка Трајковска, насловен како Ladies and Gentlemen. Нашата еминентна виолинистка, членка на државната Филхармонија, како и на музичката организација „Пламенка Трајковска – мали камерни состави“, ќе се претстави со дел од својот богат музички репертоар, а ќе настапат

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Со концертот „Скопје во три бои“ вечер од 20.30 часот во Сули ан ќе биде отоврен 41-от фестивал „Скопско лето“, кој традиционално почнува на 21 јуни. Поради пандемијата, Дирекцијата за култура и уметност на Скопје (ДКУС) ќе ја организира летната манифестација на главниот град согласно со протоколите за организација на јавни настани донесени од Владата

Стартува „Скопско лето 2020“ со ограничен број посетители и со пропишани мерки за заштита

Стартува „Скопско лето 2020“ со ограничен број посетители и со пропишани мерки за заштита

Со концертот „Скопје во три бои“ вечерва, понеделник, 06 јули 2020 година од 20.30 часот во Сули Ан ќе биде отоврен 41-от фестивал „Скопско лето 2020“, кој традиционално почнува на 21 јуни. Поради пандемијата, Дирекцијата за култура и уметност на Скопје (ДКУС) ќе ја организира летната манифестација во македонската престолнина, с огласно со п ротоколите

„Скопско лето“ се отвора вечерва Со првиот концерт среде епидемијата на коронавирусот

„Скопско лето“ се отвора вечерва Со првиот концерт среде епидемијата на коронавирусот

Со концертот „Скопје во три бои“, вечерва се отвора 41. издание на манифестацијата „Скопско лето“ и тоа ќе биде прв музички настан со присуство на публика откако почна кризата со коронавирусот. Тој ќе се одржи во Сули ан, во Старата скопска чаршија, со почеток во 20:30 часот и согласно протоколот, бројот на посетители ќе биде ограничен, на влезот ќе

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Со концертот „Скопје во три бои“ вечер во Сули Ан ќе биде отворен 41-от фестивал „Скопско лето“, кој традиционално почнува на 21 јуни. Поради пандемијата, Дирекцијата за култура и уметност на Скопје, ќе ја организира летната манифестација според посебните протоколи. Бројот на публиката ќе биде ограничен и задолжително ќе биде носење заштитни маски,

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Со концертот „Скопје во три бои“ вечер од 20.30 часот во Сули ан ќе биде отоврен 41-от фестивал „Скопско лето“, кој традиционално почнува на 21 јуни. Поради пандемијата, Дирекцијата за култура и уметност на Скопје (ДКУС) ќе ја организира летната манифестација на главниот град согласно со протоколите за организација на јавни настани донесени од Владата

Со концертот „Скопје во три бои“ вечерва почнува „Скопско лето“

Со концертот „Скопје во три бои“ вечерва почнува „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје (ДКУС) утре го отвора 41-виот фестивал „Скопско лето“, кој традиционално почнува на 21 јуни. Поради пандемијата, летната манифестација ќе биде прилагодена во склоп на протоколите за организација на јавни настани донесени од Владата. Новото издание на „Скопско лето“ во новите околности во понеделник од 20

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Со концертот „Скопје во три бои“ вечер од 20.30 часот во Сули ан ќе биде отоврен 41-от фестивал „Скопско лето“, кој традиционално почнува на 21 јуни. Поради пандемијата, Дирекцијата за култура и уметност на Скопје (ДКУС) ќе ја организира летната манифестација на главниот град согласно со протоколите за организација на јавни настани донесени од Владата

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Почнува „Скопско лето“ со ограничен број посетители и со мерки за заштита

Со концертот „Скопје во три бои“ вечер од 20.30 часот во Сули ан ќе биде отоврен 41-от фестивал „Скопско лето“, кој традиционално почнува на 21 јуни. Поради пандемијата, Дирекцијата за култура и уметност на Скопје (ДКУС) ќе ја организира летната манифестација на главниот град согласно со протоколите за организација на јавни настани донесени од Владата