притисни ентер »

Блокадата поради коронавирусот го исчисти воздухот во Европа

Блокадата поради коронавирусот го исчисти воздухот во Европа

ФУТУРАМА Блокадата поради коронавирусот го исчисти воздухот во Европа 6 минути 1 1 Со воведувањето ограничувања за движење и активности поради коронавирусот, загаденоста на воздухот е намалена во урбаните области низ цела Европа, покажуваат денеска најновите сателитски слики. Сателитските слики покажуваат намалување на просечното ниво на штетен азот

Блокадата поради коронавирусот го исчисти воздухот во Европа

Блокадата поради коронавирусот го исчисти воздухот во Европа

Со воведувањето ограничувања за движење и активности поради коронавирусот, загаденоста на воздухот е намалена во урбаните области низ цела Европа, покажуваат денеска најновите сателитски слики. Сателитските слики покажуваат намалување на… Текстот Блокадата поради коронавирусот го исчисти воздухот во Европа е превземен од USB.mk . The post Блокадата

Воздухот во светот станува се почист

Воздухот во светот станува се почист

Во последните недели е забележано големо прочистување на воздухот, пишува  Блумберг. Експертите веруваат дека ова се должи на запирањето на сообраќајот и забавувањето во индустријата. Информациите се од сателити на Европската вселенска агенција. Се тврди дека спирала со економските  активности може да се смета за голем експеримент. Многу земји воведоа